Novak i Semir u nevjerovatnoj podzemnoj ekspediciji (Video)

Tamo gdje ljudska noga nije kročila 5.000 godina, u milenijumskom miru, uzbudljivo istraživanje u vodi do pasa. Ako imate klaustrofobiju, nemojte gledati. Ajdin sve hrabro snimio.

BosnianPyramidsTV

Đoković se u Visokom pridružio Osmanagiću u opasnoj podzemnoj ekspediciji

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković zajedno s porodicom ove sedmice boravi u BiH, a tokom jučerašnje posjete arheološkom parku “Bosanska piramida Sunca” u Visokom otkrio je svoj istraživački duh.

Naime, njegov domaćin Semir Osmanagić proveo ga je kroz uske i blatnjave tunele pune vode pa je prvi reket svijeta u nekim trenucima neodoljivo podsjećao na popularnog britanskog avanturistu Bera Grilsa.

Novak je dolaskom na konačno odredište rekao da osjeća psihički i fizički mir.

“Rezonanca je takva da stvara talas s obe strane i osetio sam da su ovaj prostor, tuneli, piramida, takođe emitovali neku vrstu vibracije iz koje se može levitirati i fizički i mentalno, u kontekstu u kojem čovek iz piramida je imala neku vrstu vibracije i rezonance koja bi ga u vrlo kratkom vremenu mogla u potpunosti osloboditi bilo kakve teskobe, mentalne i fizičke. Dok ste razgovarali, nekoliko kamenja je palo iza mene, shvatio sam to kao uklanjanje slojeva, osećao sam da se ljudi meditacijom u tunelima mogu puno brže povezati s onim kosmičkim dimenzijama i silama koje su im služile za mnoge stvari, ali u tom kontekstu , kad ste bili unutra, imali ste portala, imali ste čišćenje, mogli ste se prevaliti u neke nama još nepoznate delove”, rekao je Đoković Osmanagiću dok su pauzirali od provlačenja kroz uske tunele pune vode.

Đoković je danas završio posjetu BiH gdje je uglavnom vrijeme provodio u Visokom te je trenirao u sarajevskom Centru “Safet Zajko”.

Njegove sljedeće nastupe gledaćemo u Rimu, a vrlo brzo ga očekuju i izazovi na Rolan Garosu.

NN