ZDKNova sportska dvorana vrijednosti više od 1,5 miliona KM svečano otvorena u...

Nova sportska dvorana vrijednosti više od 1,5 miliona KM svečano otvorena u Kaknju

Nove sportske dvorane s pratećim objektima vrijednosti 1,5 miliona KM otvorene su danas u Kaknju uz prisustvo predstavnika kantonalne vlasti, Javne ustanove Kulturno-sportski centar Kakanj i v. d. načelnika Općine Kakanj Aldina Šljive.

Jedan od većih projekata koji je realiziran u Kaknju u proteklom vremenu, a kojim je riješen problem nepostojanja sportskih objekata za potrebe građana Kaknja je i nova sportska dvorana u sklopu koje je i sala za fizički odgoj kakanjske škole.

Šljivo je kazao da zasluge za ovaj projekt pripadaju bivšem načelniku Kaknja Nerminu Mandri, a riječi zahvalnosti uputio je i VladI ZDK i resornom ministarstvu, kao i općinskim službama i drugim institucijama koje su bile uključene u realizaciju ovog projekta.

“Nama, novim generacijama kojima se ukazuje povjerenje da nastave izgradnju Kaknja, ovakvi projekti i vizionarstvo ljudi koji su ih realizirali služe kao motivacija i ohrabrenje. Zato iskazujem čvrsto uvjerenje da Kakanj i u budućem periodu nastavlja još snažnije i odlučnije putem progresa”, kazao je Šljivo.

Ovim projektom riješen je i problem nedostatka sale za fizički odgoj za učenike Srednje tehničke škole “Kemal Kapetanović” Kakanj, a osim toga u sklopu ove dvorane su još izgrađene i svlačionice, teretana i brojni drugi prateći sadržaji.

Na sportskim terenima bit će moguće izvoditi sve sportove, a parket je dobio i FIBA Level 1 certifikat.

Javna ustanova Kulturno-sportski centar Kakanj ovom dvoranom sada upravlja na četiri dvoranska terena. Jedan je u staroj dvorani, dva u novoizgrađenoj dvorani te jedan u Tržnom centru Real.

Izgradnja dvorane koštala je blizu 1.600.000 KM, a Vlada ZDK je osigurala 700.000 KM, dok je preostalih 900.000 KM osigurala Općina Kakanj. Čitava manifestacija bila je popraćena kulturno-umjetničkim programom nakon čega su najmlađi počeli sportske aktivnosti u novootvorenoj dvorani.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE