SportOstali sportoviNova medalja za KK „Ice Group“

Nova medalja za KK „Ice Group“

Na 17. izdanju tradicionalnog i jakog međunarodnog takmičenja „Santa Claus Cup“ u Budimpešti nastupile su tri takmičarke klizačkog kluba “Ice Group” iz Sarajeva, i tom prilikom ostvarile više nego dobre rezultate.

U kategoriji Basic Novice, koja obuhvata klizačice rođene od 1. jula 2010. do 30. juna 2013., Ada Korić osvojila je treće mjesto i bronzanu medalju u izuzetno jakoj konkurenciji 41 klizačice iz 15 zemalja. U istoj kategoriji Sara Mujčić je ostvarila svoj bodovno najbolji rezultat sezone i osvojila 28. mjesto, iako je zbog bolesti bila primorana propustiti treninge prije takmičenja. Obje mlade klizačice su nastupima na ovom takmičenju značajno popravile svoje dosadašnje najbolje rezultate.

Konačno, u kategoriji Intermediate Novice, gdje su nastupile klizačice iz 13 zemalja, Eva Sužnjević je dobrim nastupom osvojila 17. mjesto, ostavivši iza sebe više od polovine takmičarki u ovoj kategoriji.

– U nastavku klizačke sezone, naše klizačice krajem decembra nastupaju na međunarodnom međuklupskom takmičenju „Novi Sad na ledu 2023“, a početkom januara 2024. na međunarodnom takmičenju „Skate Helena 2024“ u Beogradu koje se boduje i za rang listu „European Criterium“ – saopćeno je iz kluba.

Federalna.ba / Fena.ba / Visoko.co.b


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE