Nova akcija omladine džemata Buci: Učenicima u Trnovu obezbijedili udžbenike, pribor, slatkiše…

Školsko zvono je najavilo početak nove nastavne godine, a naša vrijedna ekipa, pod budnim i neumornim okom Ermina ef. Ahmića, žurno krenula u nove akcije. Kao i do sada, djeca su njihova glavna inspiracija, ali posebno djeca jetimi, koji žive bez jednog roditelja.

Efendija Ahmić je stupio u kontakt sa direktorom OŠ “Zaim Kolar” Dejčići, općina Trnovo, gospodinom Adisom Hodžićem. Taj vrli i brižni direktor, koji brine o svojim učenicima, uputio nas je na pet jetima u šestom razredu i još jednim učenikom koji živi sa roditeljima u teškim socijalnim uslovima. Učenici ovdje uče i odgajaju se okruženi bogatstvom prirode i čistog zraka. To su djeca koja u odgoju nadmašuju svoje vršnjake, jer su uklonjeni od gradske graje i uličnih problema.

Brzom akcijom, uz pomoć dobrih ljudi, koji vjeru Islam žive i u srcu nose, te svoja materijalna dobra troše pomažući drugima, prikupljena su sredstva u najkraćem roku. Učenicima šestog razreda su obezbjeđeni svi udžbenici i radne sveske u iznosu od 900 KM. U tom šestom razredu ima ukupno 12 učenika, te je za sve njih obezbijeđen školski pribor. Škola broji 55 učenika, pa su svi učenici obradovani slatkišima.

Posebna je klima u ovoj školi, tako topla i pitoma, svaki gost se osjeća prijatno. Svi koji su zaslužni za odgoj ovih podmladaka da Uzvišeni nagradi najboljom nagradom. Posebno hvala direktoru škole koji brine o svakom učeniku, bez čijeg angažmana ovo ne bi bilo realizovano. U znak zahvalnosti, uručili smo mu skroman dar za njega, kao dova za sretan početak nove školske godine.

Efendija Ermin je uputio dovu za sve učenike i nastavnike, da im Gospodar podari napredak i uspjeh u novoj školskoj godini, da im proširi znanje i podari bezbrižno odrastanje. Hvala svima koji su učestvovali i dali svoj doprinos u još jednoj akciji.

Svako dobro dobri ljudi. Neka sve naše dove budu primljene i neka nas sve dragi Bog nagradi i sačuva od iskušenja. Do naredne akcije ako Bog da, mahsuz selam za sve.

Svim učenicima i nastavnicima sretan početak nove školske godine.

 

Visoko.co.ba/Omladina džemata Buci

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.