Nothing Phone 1 stiže 12. jula, prodavat će se i u Evropi

90

Kompanija Nothing će 12. jula zvanično predstaviti svoj smartphone pod nazivom Nothing Phone 1, koji će biti dostupan kupcima u Evropi.

Već na prvi pogled se vidi da Phone 1 ima providno kućište, preciznije providni stražnji panel, a direktor kompanije Nothing, Carl Pei, tvrdi da će ovaj uređaj biti “ubica iPhonea”. Zvanični detalji nisu objavljeni, ali su “procurile” neke informacije o ovom smartphoneu koje ukazuju na to da će parirati aktuelnim i vodećim flagshipima.

Jasno je da je dizajn mobitela inspirisan iPhoneom, a to je pomalo razočaravajuće jer je najavljeno da će Phone 1 “razdrmati industriju”.

Nazad su dvije kamere u modulu postavljenom vertikalno, koji ima oblik pilule, a pored su smješteni mikrofon i bljeskalica. Riječ je o širokoj kameri od 50 te ultraširokoj od 12 MP. Tu je i crveni indikator koji pulsira dok traje snimanje videa. Bočno se nalaze tri dugmeta, dva na jednoj i jedno na drugoj strani, što je i industrijski standard, odnosno dva dugmeta za glasnoću i jedno za zaključavanje ekrana.

Jedini zaista unikatni elementi dizajna su svjetlosne linije oko modula kamere, kao i zavojnica za bežično punjenje. Dizajn tri svjetlosne linije je nagovještavan i ranije, a poznato je da imaju nekoliko funkcija. One predstavljaju indikator kada je mobitel okrenut licem prema dole, a također funkcionišu i kao indikator punjenja. Svjetlosne linije se mogu programirati te nude različite opcije korisniku koje se odnos ena način kako zasvijetle za svaki tip notifikacija.

Naprijed je veliki ekran s tankim ivicama i zaobljenim uglovima, a selfie kamera od 8 MP je smještena u rupičasti izrez u gornjem lijevom uglu. Dizajn nije loš te je veoma sličan većini modernih flagshipa.

Specifikacije nisu zvanično potvrđene, ali se zna da će ga pokretati Qualcommov procesor, vjerovatno Snapdragon 778G+ 5G uparen sa 8 GB RAM-a i 128 GB interne memorije. Špekuliše se da će uređaj imati 6,55-inčni OLED ekran rezolucije 2.400 x 1.080 piksela i frekvencije osvježavanja od 120Hz. Smartphone će koristiti NothingOS operativni sistem baziran na Androidu 12. Phone 1 će napajati baterija kapaciteta 4.500 mAh koja će podržavati 45W brzo punjenej, ali i bežično te reverzibilno punjenje.

Navedene specifikacije nisu zvanično potvrđene.

Predstavljanje mobitela Nothing Phone 1 je zakazano za 12. juli, dok datum prodaje zasad nije poznat. Cijena će iznositi oko 500 eura.

 

 

 

 

 

Visoko.co.ba/klix.ba

Komentari

komentara