NaslovnicaBiHNorveški vele...

Norveški veleposlanik razočaran dosadašnjim ponašanjem bh. političara

Banjolučki biskup Franjo Komarica, zajedno s direktorom Caritasa prelatom Miljenkom Aničićem, primio je norveškog veleposlanika u BiH Olava Reinertsena koji je s pratnjom pohodio sjedište Banjolučke biskupije.

Veleposlanik se zanimao za okolnosti u kojima živi i djeluje biskup zajedno sa svojim suradnicima i drugim pripadnicima svoje biskupije.

Biskup i direktor Caritasa ukratko su upoznali visoke goste o kontinuiranom nastojanju tijekom svih ratnih i poratnih godina oko zajedničkog dobra svih stanovnika na području biskupije i cijele zemlje, javlja KTA.

Veleposlanik Reinertsen se predstavio kao dugogodišnji predstavnik svoj zemlje i europskih institucija zaduženih za zemlje zapadnog Balkana.

Izrazio je svoje razočaranje dosadašnjim ponašanjem domaćih političara s obzirom na njihovo pomanjkanje svijesti i volje nužnog rada za opće dobro svih stanovnika zemlje, a ne samo za članove vlastite stranke ili vlastitog naroda.

Naveo je cijeli niz konkretnih, konstruktivnih projekata koje je njegova Vlada spremna podupirati u BiH.

Biskup Komarica zahvalio je veleposlaniku na njegovom iskrenom i poštenom pristupu rješavanju ozbiljnih višestrukih aktualnih problema u našoj zemlji.

Pripomenuo je da ima u zemlji i pozitivnih i voljnih snaga koje su kadre i voljne izgrađivati svoj rodni kraj i svoju domovinu po mjeri svakog normalnog čovjeka.

Pojasnio je kako se on osobno i njegovi suradnici u zadnje vrijeme trude osobito oko stasanja Europskog centra za mir i suradnju u Kući susreta “Marija Zvijezda”, na temeljima jedinstvene europske baštine nekadašnje čuvene trapističke opatije u Banjoj Luci.

Visoko.ba/federalna.ba/Fena

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.