“Noć tursko-bosanskog prijateljstva” – 23. februar – KSC “Mladost” Visoko

Sedma manifestacija “Noć tursko-bosanskog prijateljstva” bit će održana u subotu, 23. februara u Visokom sa početkom u 19 sati.

Nakon što je događaj šest puta do sada održan u Zavidovićima, organizatori su odlučili da ove godine domaćin bude KSC „Mladost“ u Visokom.

Ovaj jedinstveni kulturno-muzički događaj ima za cilj jačanje bratskih odnosa između Bosne i Hercegovine i Republike Turske.

Organizatori najavljuju odličan trosatni program u kojem će 23. februara učestvovati velika muzička imena i eminentni umjetnici, između ostalih bend „Divanhana“, Armin Muzaferija, Ilma Karahmet, hor Sultan Abdulhamid, te pjevač i suorganizator iz Republike Turske – Orhan  Çakmak.

– Drago mi je da će Općina Visoko, predvođena načelnicom Amrom Babić, biti domaćin jedne ovakve manifestacije. Upravo načelnica Babić ima velike zasluge što “Noć tursko-bosanskog prijateljstva” dolazi u naš grad. Posljednjih godina manifestacija je redovno okupljala nekoliko hiljada posjetilaca i ubijeđen sam da će tako biti i 23. februara.

Visočani su poznati kao odlični domaćini u što će se moći uvjeriti i brojne glumačke zvijezde iz Turske koje su najavile svoj dolazak na “Noć tursko-bosanskog prijateljstva” – kaže Armin Muzaferija, koji je i jedan od organizatora ovog odličnog kulturno-muzičkog događaja.

Ulaz je slobodan.

Dobro došli!

Press Općine Visoko