Noć profi boksa u Visokom

Noć profi boksa u Visokom: Haris Radmilović u glavnoj borbi nokautirao borca iz Srbije

(sportske.ba)
Foto FB magazinplus.eu

Ljubitelji plemenite vještine iz Visokog, ali i okolnih gradova,imali su priliku da u dvorani Franjevačke klasične gimnazije u Visokom uživaju u bokserskom spektaklu,a gdje su vidjeli sedam borbi u profi boksu,u kojima su nastupili bokseri iz BiH i Srbije. Meč večeri bio je u super teškoj kategoriji, a rukavice su ukrstili naš Haris Radmilović kome je ovo bio 24. meč u profi karijeri, i bokser iz Srbije Nedeljko Čvorović, a kome je ovo biti 21. meč u profi boksu.

Već od starta silovito je krenuo naš bokser,zadao je nekoliko opasnih udaraca krošeom i aparkatom, a pred sami kraj prve runde jakim direktom pogodio je Čvorovića koji je završio na podu i to je bio novi trijumf Radmilovića u profi boksu.

Osim ovog meča, na ovoj noći profesionalnog boksa u Visokom, prisutni ljubitelji boksa vidjeli su još šest borbi,a postignuti su sljedeći rezultati: Benjamin Skender (Sarajevo) tehničkim nokautom u 3 rundi pobijedio je Jasmina Rizvića(Zenica),Silvio Soče(Čapljina) tehn.nokautom u 3 rundi pobijedio je Gorana Rističa(Bijeljina),Anto Palavra(Zenica) i Nedžad Džinović (Bihać) završili su neriješenim rezultatom po odluci sudaca, Aleksandar Todorović(Srbija) jednoglasnom odlukom sudija pobijedio je Slobodana Ćuluma(Srbija),Enid Numanović(Banovići) bio je bolji od Jasmina Jašarevića(Zenica),a Mirsad ĆEBO(Sarajevo) teh.nokautom u 2 rundi savladao je Velida Rizvanovića(Bihać).

Posebno treba istaći dolazak Evropskog šampiona,našeg sjajnog boksera Damira Belje,koji je sišao u ring, pozdravio prisutne gledaoce i takmičare,a ispraćen je salvama aplauza. U pred borbama viđene su tri borbe,a viđen je i meč u ženskom boksu, u kome je Selma Baltić(Sarajevo) bila bolja od Alme Uzunović(Sarajevo). Organizator ovog spektakla bio je Savez profesionalnog boksa BiH,a tehnički organizator Profi kamp NUMAN Banovići.