Lokalne TemeSportFOTO / NK Bosna protiv Famosa u novim retro dresovima povodom 100...

FOTO / NK Bosna protiv Famosa u novim retro dresovima povodom 100 godina nogometa u Visokom

Da se u kratkom vremenskom periodu pravio idealan plan za ozdravljenje NK Bosna ni najveći optimisti nisu mogli zamisliti ovakav scenarij. Tri pobjede u tri utakmice, sa ekipom koja je najmlađa u ligi je zaista veliki uspjeh.

Ono što je i najbitnije je činjenica da je ekipa homogena i da svi dišu kao jedan, a što su u izjavama od prije dva dana potvrdili i prvotimci Enad Ahmić, Irnas Begić i Amel Uzunalić.

Pred nama je derbi 19.kola u kojem u Visoko dolazi vodeća ekipa FK Famos Hrasnica. Pripreme za ovu utakmicu su u punom jeku. Nedavno imenovani direktor stadiona Edin Muzaferija uveliko priprema glavni teren za utakmicu, a pored toga zajedničkim i udruženim snagama sa omladinskim selekcijama u pripremi je akcija čišćenja kompletnog stadiona kako bi subota u Visokom podsjećala na one najslavnije dane Bosne.

Posebno za ovu utakmicu, a i povodom 100 godina fudbalske igre u Visokom Uprava kluba uz pomoć prijatelja i sponzora odlučila se za izradu posebnih retro dresova NK Bosna u kojima su nastupale najveće legende ovog gluba 70-tih i 80-tih godina.

”Na ovaj način namjera nam je kod starijih navijača probuditi emocije na dane ponosa i slave kada smo igrali Drugu saveznu i Treću republičku ligu Jugoslavije, ali i da mladim generacijama ukažemo da igraju za veliki klub sa stogodišnjom tradicijom, koji svakako ima moderna shvatanja i planove za budućnost ali i koji ne zaboravlja svoje legende koje su nosile dres Bosne” – izjavio je ovim povodom predsjednik kluba Emir Bijedić.

Subota (06.04.) je idealna prilika da dođete i podržite naše mlade momke i novu fudbalsku “visočku priču” koja za sad u potpunosti opravdava rizik sa kojim se u nju ušlo. Utakmica počinje u 16:00sati, protivnik idealan da vidimo koliko zaista ova ekipa može u pripremi za narednu sezonu kada će cilj i prioritet biti prvo mjesto. Ulaz za sve domaće utakmice NK Bosna je besplatan.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE