Lokalne TemeSportNK Bosna dovela čak sedam pojačanja, uskoro zvanično predstavljanje

NK Bosna dovela čak sedam pojačanja, uskoro zvanično predstavljanje

Bez obzira što je u tehničkom mandatu Upravni odbor NK Bosna u ostavci zajedno sa trenerom Mensurom Džavitijem i uz apsolutnu podršku gradonačelnika Visokog Mirze Ganića u proteklom periodu intezivno ja radio i pregovarao sa igračima koji će naredne sezone nositi dres visočkog kluba.

”Lično sam dogovorio svih sedam novih igrača i pravih pojačanja koja su nam trebala za pozicije u ekipi gdje smo bili lošiji protekle sezone. Uz sve to pojačali smo i stručni štab. Radi se o već etabliranim igračima sa iskustvom igranja i u višim rangovima takmičenja, ali i o najboljim igračima protekle sezone u svojim klubovima iz ove lige. Radili smo i na kupovini dodatne opreme i rekvizita za treniranje. Zahvalio bih se na razumijevanju članovima Upravnog odbora u ostavci koji sve ovo vrijeme komuniciraju sa mnom i sa igračima do imenovanja nove Uprave kluba i na taj način omogućavaju da klub nesmetano funkcioniše.” – izjavio je za Visoko.co.ba trener Mensur Džaviti.

Zvanična prozivka igrača i početak priprema trebalo bi da se desi narednog vikenda. U međuvremenu klub su napustili lijevi bek Loris Kurevija koji je otišao u Njemačku i napadač Almin Buza koji trenutno ima tri opcije od kojih su jedna u Premijer ligi BiH, druga u Sloveniji i treća u Hrvatskoj, a ukoliko se ozvaniči transfer ovog mladog i talentovanog igrača i NK Bosna će imati pripadajuću korist kako je to već određeno UEFA pravilnikom.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE