Lokalne TemeSportNK Bosna angažovala još jednog golmana: Tarik Šukrija se vratio u klub...

NK Bosna angažovala još jednog golmana: Tarik Šukrija se vratio u klub u kojem je ponikao

Nakon što je Davud Hrnjić dobio direktni crveni karton u prošlom kolu i dvije utakmice zabrane igranja NK Bosna se suočila sa problemom čuvara mreže jer talentovani golmani iz juniorske i kadetske selekcije bez obzira na potpise roditelja zbog godina nisu dobili ljekarske saglasnosti da mogu nastupati za prvi tim.

– Upravni odbor se odmah angažovao na rješavanje problema jer smo bili suočeni s tim, a što ste vidjeli i protiv Famosa, da nam je morao braniti sekretar kluba Emin Muzaferija (koji je inače treći golman op.a) jer smo se sve nadali i iščekivali da će biti završena odobrenja za golmane Omanovića i Ahića iz juniorske i kadetske selekcije ali to se nije desilo zbog toga što niko od ljekara nije htio da potpiše posebno ljekarsko uvjerenje da tako mladi igrači mogu da nastupaju za prvi tim. U takvoj situaciji na naredno gostovanje smo trebali putovati sa samo jednim golmanom, a što bi bio veliki i nepotreban rizik.

Uspjeli smo u rekordnom roku uz konsultacije sa našim trenerom golmana Edinom Smajićem i Upravnim odborom završiti sve papire za Tarika Šukriju, golmana koji je prošao sve selekcije NK Bosna i koji je čak branio za naš tim u vrijeme dok smo igrali Prvu ligu FBiH. Tako da će biti u sastavu već sutra (subota) za utakmicu protiv NK Nemila – izjavio je za Visoko.co.ba šef stručnog štaba Mensur Džaviti.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE