Njemačke ambasadorice u Dnevnom centru Visoko

POSJETA AMBASADORICE S.R. NJEMAČKE NJ. E. HOHMANN DNEVNOM CENTRU VISOKO

Dana 12.06.2019.godine, Poslovnu jedinicu Javne ustanove Centar za djecu i odrasle osobe s posebnim potrebama ZDK, Dnevni centar Visoko posjetila je NJ.E. Christiane Hohmann, ambasadorica S.R.Njemačke u BiH, buduća  ambasadorica Margaret Übber te Azra Ramić, saradnica privrednog i  razvojnopolitičkog odjeljenja ambasade.

Ambasadorica Hohmann ovom je posjetom zaokružila  pružanje podrške  Ustanovi, ali i najavila da će nastavak dobre saradnje biti nastavljen i sa novom ambasadoricom Übber u pogledu pružanja stručne pomoći, ali i  finansijske pomoći.

S.R.Njemačka od 2006.godine  u saradnji sa Zeničko-dobojskim kantonom i  općinama kantona pruža pomoć osobama sa poteškoćama u razvoju, a jedan od glavnih ciljeva u budućem peripodu, o čemu se razvaralo sa  ambasadoricama je izgradnja Dnevnog centra u Zenici, jer je Zenica kao  administrativno-privredni centar kantona jedini grad bez adekvatnog  dnevnog centra, sa sistemski riješenim pitanjem pružanja usluga osobama  sa poteškoćama u razvoju.Meldina Ugarak v.d. direktorica Ustanove se  zahvaljuje na nesebićnoj podršci Ambasade S.R. Njemačke u radu naših  Centara i nastavlja uspješnu saradnju u budućim projektima.