NaslovnicaLokalne TemeNiže cijene z...

Niže cijene za zauzimanje javnih površina za 30% + dodatnih 50%

Odlukom o davanju saglasnosti na Program utvrđivanja lokacija za zauzimanje javnih površina na području Grada Visoko (ljetne bašte, kiosci i sl.) koju su vijećnici Gradskog vijeća Visoko usvojili na jučerašnjoj petoj redovnoj sjednici, predviđeno je umanjenje zakupnine za zauzimanje javnih površina u iznosu od 30% u odnosu na raniju Odluku.

Pored toga, usvojena je i Odluka o dodatnom umanjenju naknada za zauzimanje javnih površina u 2021. godini i to 50% za postavljanje ljetnih/zimskih bašti te 20% za kioske za prodaju štampe.

Na ovaj način Grad Visoko nastoji što više olakšati posljedice koje pandemija koronavirusa ima na poslovanje privrednih subjekata na području našeg grada.

Visoko.co.ba / Grad Visoko

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.