Nisu samo ugašene Zanatlije, više nemamo ni Udruženje za borbu protiv karcinoma dojke, Udruženje “Glas omladine”, Udruženje za borbu protiv narkomanije ….

Jučer smo objavili kako se u Službenim novinama Zeničko-dobojskog kantona pojavila informacija da je Fudbalski Klub Zanatlija zvanično ugašen. Prelistavanjem ovih Službenih novina pronašli smo još nekoliko Udruženja iz Visokog koja su ugašena.

Tu je Udruženje građana-roditelja u borbi protiv droge koje je bilo smješteno u ulici Islamovića put na broju 10.

Zatim je ugašeno i Udruženje za borbu protiv karcinoma dojke i drugih malignih oboljenja “NIT ŽIVOTA” koje je bilo smješteno u ulici Čabaravdića na broju 1, kao i Udruženja “Glas omladine” i “Mehki zrak-Air Soft”.

Bilo bi odgovorno od nadležnih da neko javnosti na potpuno transparentan način objasni razloge donošenja ovakvih odluka koje saznajemo iz Službenih novina kantona, a ne preko lokalnih glasila, bar onih koje plaćamo iz javnog proračuna i poreskim novcem.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.