Nikšić: U budžetu su planirana sredstva za uvezivanje staža radnicima “Krivaje”

U budžetu za 2015. godinu postoje sredstva, ne samo za Krivajine radnike, nego su predviđena za sve radnike u ovakvim situacijama

588

Bivši federalni premijer, Nermin Nikšić, kaže da je u Budžetu FBiH za 2015. godinu, na poziciji Ministarstva industrije, energetike i rudarstva, predviđeno 1.200.000 KM za penzionisanje, odnosno, uvezivanje radnog staža radnicima.

“Nije napisano da je za Krivaju, ali je to namjena uvezivanja radnog staža radnika u ovakvim slučajevima poput Krivaje. Koliko znam Ministarstvo je program završilo i ono bi trebalo da čeka na mišljenje Ureda za zakonodavstvo i Ministarstva finansija te bi se moglo razmatrati na jednoj od sljedećih sjednica Predstavničkog doma Parlamenta FBiH” – izjavio je Nikšić, komentirajući današnji sastanak federalnog premijera, Fadila Novalića i predstavnika radnika “Krivaje”, na kojem je, između ostalog, rečeno da u ovogodišnjem budžetu nisu planirana sredstva za penzionisanje radnika ove kompanije.

Nikšić kaže da je “prilikom primopredaje premijeru Novaliću skrenuo pažnju na činjenicu da je prethodna Vlada okončala proces donošenja odluke, čime se trebalo isplatiti 200.000 KM preko resornog ministarstva i trezora“.

“To samo nije bilo moguće zbog odluke o privremenom finansiranju FBiH za prva tri mjeseca ove godine” – kazao je Nikšić.

Bivši radnici Krivaje su jutros protestovali ispred Vlade FBiH, jer traže uvezivanje staža, a što im je kako kažu prethodna Vlada obećala da će se desiti nakon prodaje ”Krivajine” imovine.

Komentari

komentara