BiHNikšić tražio od zastupnika da ne razmatraju Prijedlog zakona o Južnoj interkonekciji

Nikšić tražio od zastupnika da ne razmatraju Prijedlog zakona o Južnoj interkonekciji

Nermin Nikšić, federalni premijer, zatražio je od zastupnika u Federalnom parlamentu da ne razmatraju Prijedlog zakona o Južnoj interkonekciji koji je ranije uputio Klub zastupnika SDA, objavljuje portal Istraga.ba.

Podsjećamo, u pitanju je identičan tekst zakona koji je ranije usvojen u Zastupničkom domu Federacije, ali je nakon formiranja nove Vlade povučen iz parlamentarne procedure. Aktualni saziv Vlade Federacije bi trebao već u ovome mjesecu dostaviti svoj prijedlog zakona.

Podsjećamo, riječ je o pitanju o kojemu ne postoji suglasnost među koalicijskim partnerima jer iz HDZ-a BiH za ovaj projekt traže osnivanje nove kompanije, osim BH-Gasa.

Visoko.ba/federalna.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE