BiHNikšić: Teritorijalna organizacija ne znači isto što i etnička dominacija

Nikšić: Teritorijalna organizacija ne znači isto što i etnička dominacija

Predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić reagovao je na izjave lidera HDZ-a Dragana Čovića o teritorijalnoj reorganizaciji Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz ove stranke.

-Ko o čemu pred izbore, milioneri i profiteri o ratu i merhametu, velikim ideologijama i etničkim entitetima, kazao je Nikšić.

Draganu Čoviću treba biti jasno, poručuje on, da pojam teritorijalna organizacija ne znači isto što i etnička dominacija.

-Da, slažem se da nam treba i teritorijalna reorganizacija, da nemamo stotinu ministara, 13 premijera i 11 zdravstvenih sistema. Treba nam ustroj države koja može služiti građanima, a ne političkim oligarhijama SDA, HDZ i SNSD. Vidjeli smo kako SDA i HDZ reorganizuju sistem na primjeru MUP-a HNK. Kako lako i jednostavno dogovore podjelu političke kontrole po stranačkoj liniji, smatra Nikšić.

Poručuje da je dosta više “izmišljanja kriza kako biste sakrili nesposobnost da riješite ijedan stvarni, životni problem ljudi”.

-Na kraju da kažem da i SDP BiH priprema opsežan prijedlog ustavnih i izbornih reformi kojim bi se osigurala prava svima, a ne bi se uskratila nikome. Naravno, to radimo uporedo sa pripremom opsežnog programa u kojem nudimo rješenja za katastrofalno egzistencijalno stanje u koje su nas doveli teritorijalni reformatori, otcjepitelji i profiterski monoliti, stoji u Nikšićevoj reakciji koju prenosi SDP BiH.

Visoko.ba/federalna.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE