Nikšić: Imamo ljude koji su spremni dalje raditi na stvaranju jačeg SDP-a

432

Novi članovi Općinske organizacije Socijaldemokratske stranke BiH (SDP) u Zenici na prigodnoj svečanosti, u sali Gradskog vijeća, dobili su članske kartice, koje im je uručio predsjednik ove stranke Nermin Nikšić.

-Ovo je aktivnost koja ima više svečarski karakter gdje širom BiH na osnovu odluka vanrednog kongresa o evidenciji članova Socijaldemokratske partije BiH i evidentiranje svih onih koji se prvi put učlanjuju u SDP, uručujemo članske kartice – kazao je Nikšić.

U izjavi za Fenu ističe kako SDP ima ljude koji su opredijeljeni i spremni dalje raditi zajednički na stvaranju sve jačeg SDP-a, “jer bez jakog SDP-a, nema ni jake države Bosne i Hercegovine”.

U provedenim aktivnosti na obnovi članstva u SDP-u Zenica navode da su tokom ove godine primili oko 1050 novih članova, koji će do općinskih, kantonalnih i općih izbora u ovoj partiji dobiti članske kartice.

Svi oni će zajedno sa starijim članovima sudjelovati na izborima, koji će biti održani na principu “jedan član, jedan glas”.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.