NaslovnicaBiHNikšić i Komš...

Nikšić i Komšić razgovarali o formiranju vlasti i aktuelnoj političkoj situaciji

O formiranju vlasti i aktuelnoj političkoj situaciji razgovarali su danas predsjednici SDP-a i DF-a Nermin Nikšić i Željko Komšić.

DF je do sada jedina stranka koja još nije izašla sa zvaničnim stavom da li će i kome biti partner za formiranje vlasti. Ali sutra bi možda moglo biti više informacija s obzirom na to da je najavljena sjednica Predsjedništva ove stranke.

Inače, Komšić je o formiranju vlasti razgovarao i s američkim ambasadorom u našoj zemlji kome je obrazložio podnošenje zahtjeva za ocjenu ustavnosti odluka visokog predstavnika, navodeći da kada odluke OHR-a postanu dio pravnog sistema, one postaju podložne i eventualnim zahtjevima za ocjenu ustavnosti.

Visoko.ba/federalna.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.