Nikola Pekić je novi predsjedavajući Gradskog vijeća Visoko?

Nakon što je Mirela Mateša Bukva odlučila da zadrži mandat u Skupštini ZDK i odrekne se mandata u budućem sazivu Gradskog vijeća, a rukovođeni time da u slučaju kada je gradonačelnik iz reda jednog od naroda da predsjedavajući Gradskog vijeća treba biti iz reda drugih naroda i uzmajući u obzir da su u kombinaciji ostali Nikola Pekić (ASDA) i Bajro Fejzić (NL) koji su se izjasnili kao Srbin, odnosno Bosanac, sasvim je izvjesno da bi novi predsjedavajući Gradskog vijeća trebao biti Nikola Pekić obzirom da je ASDA za razliku od NL dio koalicione većine.

Kako saznaje Visoko.co.ba koalicija “Petak 18.” je i kandidovala Nikolu Pekića za predsjedavajućeg, a Vahida Ramića (SBB) za njegovog zamjenika. Dok je Nezavisna lista kandidovala Bajru Fejzića za predsjedavajućeg, a Kemala Kardaša za njegovog zamjenika.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.