PreporukaRecenzijeNickelback sad nervira ljude time što je – suviše dobar!

Nickelback sad nervira ljude time što je – suviše dobar!

Ah, Nickelback, bend koji je kul ne voljeti iz bilo kog razloga, pa i toga što zvuče suviše dobro.

Antagonizam između rok fanova i kanadskog benda već je postao opštepoznata tema, mada njegove razloge i nije tako lako razumjeti, čak i kad se vratite na početak priče o tome kako je Nickelback postao najomraženiji bend na svijetu. Sve što Kruger (Chad Kroeger) i ekipa naprave je istog momenta na meti kritika, pa čak i kad je suštinski dobro.

Novi primjer je obrada pjesme “Sad But True” benda Metallica, koja je naišla na rafal negativnosti zato što je – suviše dobra!

Nekim čudom je na Facebook izronio video star čitavu deceniju i počeo da kruži ovom platformom. Reakcije su bile vrlo zanimljive, jer su jedni počeli da hvale ovu verziju pjesme, dok su drugi stali da je kude jer ih navodi da kažu nešto pohvalno o Nickelback-u, a to je nedopustivo.

Nakon što je podijeljen više od 70.000 puta i prikupio više od četiri miliona pregleda, snimak je iz nepoznatih razloga uklonjen sa Facebook-a. Debate, međutim, nisu zaustavljene, jer je i dalje prisutan na YouTube-u, pa se zabava nastavila i, naravno, prenijela na Twitter.

Možeš li ti sebi priznati da ovo ipak zvuči dobro?

Naslovna fotografija: Feraru Nicolae / Shutterstock.com


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE