Nezir Ohran: UEFA A – licenca i zavidni rezultati u NNF-Rogeland krefs

Nezir Ohran uspješno razvija trenersku karijeru u Norveškoj

Nakon uspješne golmanske karijere, duži niz godina Nezir Ohran radi kao trener golmana i usporedno završava licenciranje po UEFA programima. Nakon sticanja UEFA B – licence, Ohran je u završnoj fazi sticanja A – licence što će mu omogućiti profesionalni rad na najvišem nogometnom nivou.

Trenutno uz klupski angažman radi s malđim uzrastima golmana u
savezu NNF-Rogeland fudbal krets (to je kao kod nas regija ili kanton) i već dva golmana njegove škole brane za reprdnzetaciju Norveške U 16 i U 18.
Ohran je jedini trener s balkanskih prostora koji da radim u savezu NNF-Rogeland krefs.
Osim toga, dva mlada golmana s kojima je radio (jedan od 15 godina, a drugi 15,5 godina – idu u Englesku da nastave razvijati svoje golmanske potencijale.

Takav rad i pristup obavezama nije prošao ne zapaženo te je Nezir Ohran ovih dana na naslovnim stranama norveških novina i portala.O Neziru Ohranu smo i ranije pisali, a ovom prilikom se podsjećamo njegove karijere.

Nezir Ohran je rođen 04.07.1974. godine u Visokom.

Nogometnu karijeru je započeo u visočkoj Bosna, a od ostalih klubova bio je u FK Rudar, NK Jedinstvo, NK Travnik, te je branio za klubove iz Norveške, Švedske i Islanda. 

Poslije uspješne golmanske karijere usavršava se kao trener gomana i ovih dana je produžio trogodišnji ugovor u Drugoj diviziji, a radi i kao trener juniora u elitnoj ligi Norveške.

Ohran je na Islandu, Švedskoj i Norveškoj prošao kroz klubove:
FC Sindri, FC Hvot, FC KS Leftur (Icland),
FC OSTER VEKSA, (Švedska),
FC SIF Stavanger, FK Ålgård (Norveška), a kao trener golmana radi u FKÅlgårg, gdje je i glavni trener juniora koi se takmiče u prvoj Norveškoj ligi.
Osim toga, radi u akademiji, odnosno sa talentima u klubu Sandnes ULF i već dva golmana sa kojima je radio prethodnih godina brane u reprezetacijama Norveške U 17 i U 19.
Spomenuti rezultati su bili razlogom da bude pozvan – angažiran pda radi u KRECU Rogeland regije sa golmanima, gdje  skautira i radi extra treninge sa talentovanim golmanima.

Ohran ima trenersku UEFA B-licencu,i planira nastaviti usavršavanje u trenerskom poslu.

Bolji poznavaoci bh. nogometa znaju da je Ohran bio u vrhu premijerigaških golmana, a tako se razvija i u trenrskom poslu.
Za 14 godina rada u “dijaspori”, uz porodićni život sa suprogom i troje djece, Ohran je postao bosanskohercegovački ambasador sporta, mastor golmaskog zanata.