Nezavisni blok Visoko

Prije neki dan u Visokom je počeo sa djelovanjem još jedan politički subjekt.

Petak, 12.01.2018.

U općinskoj maloj sali održan prvi inicijativni odbor Nezavisnog bloka Općine Visoko kojem su prisustvovali: predsjednik NB-a Senad Šepić, gradonačelnik Zenice i član predsjedništva NB-a Fuad Kasumović te makroekonomski analitičar i član predsjedništva NB-a Faruk Hadžić. Domaćini inicijativnog odbora su bili koordinator i većina aktivista sa područja Općine Visoko koji su u proteklih 3 mjeseca radili na promovisanju i širenju političkog projekta NB-a i prisutne su informisali o rezultatima. Gosp. Šepić je govorio o aktuelnoj političkoj situaciji, zakonima koje je na državnom nivou klub NB-a inicirao, viziji i misiji ovog političkog projekta, kao i o najvećem problemu našeg društva – nacionalnoj podijeljenosti. Između ostalog, istaknuo je: “Svako treba da bude ono što jeste i kako se nacionalno osjeća, i na toj različitosti da gradimo bolju budućnost a ne da stalno i iznova podliježemo strahu i uticaju o nekom nacionalnom nestajanju. U tom smislu trebamo osloboditi naše potencijale i napraviti društvo jednakih šansi, društvo sposobnih a ne podobnih.” Gosp. Kasumović se takođe dotakao političke situacije ali iz vizure kantona, objasnio na ličnom primjeru da jedan čovjek kada odluči i kada ga nije strah, može napraviti promjenu. Napomenuo je činjenicu da trenutno ima podršku oko 80% građana grada Zenice.
Svi prisutni su se složili sa konstatacijom da su građani Općine Visoko pokazali veliko interesovanje i simpatije za politički projekat Nezavisni blok jer se u ovom kratkom vremenskom intervalu učlanilo preko 180 članova i sa aktivistima je zastupljeno oko 40% mjesnih zajednica.
Odlučeno je da od danas Nezavisni blok Općine Visoko djeluje potpuno javno i ovim putem pozivamo sve naše sugrađanke i sugrađane da nam se priključe da zajedno radimo na dovršavanju izgradnje kompletne organizacije. Iz tog razloga konačno objavljujemo!
Koordinator:
Mirsad Čučuk, Zijad Halilović
Aktivisti:
Seid Zimić, Mehmed Begić, Alisa Višća, Emir Gačan, Refija Osmanović, Ali Tatar, Jasmin Pandžić, Velida Hindija, Semir Buza, Nedžad Imamović, Medina Kadić, Amel Muslić, Mustafa Hajrić, Elvir Kovač, Senad Provalić, Vedad Hindija.
Pridružite nam se, svi ćemo imati jednake šanse!