Nezavisni blok Visoko – Predstavljanje kandidata: Mirsad Čučuk nosilac liste za predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH

“Sve knjige koje sam pročitao, svo znanje koje sam godinama prikupljao i oplemenjivao svoju ličnost, sva nepravda i teškoće sa kojima sam se susretao kroz život kao neko ko nigdje i ni u čemu nije imao štelu, su me pritisnule unutar mene da ne mogu više biti pasivni posmatrač nego aktivni učesnik u iniciranju i pokretanju promjena. Promjena našeg društva, odnosa među nama, davanja nade za mogućnost poštenije raspodjele svima i na svakom dijelu naše države, bez opterećenosti nacionalnim identitetom, negovom ugrožavanju od bilo koga i time da on bude odlučujući faktor.
Moj životni put me je doveo do ove tačke i ovog momenta u kojem neću govoriti o sebi i neću se predstavljati ispraznim obećanjima.
Dokaz moje sposobnosti i mog poštenja, te iskrenog nijeta je organizacija NB Visoko čiji sam osnivač i predsjednik i svi ovi mladi, stručni, sposobni i hrabri, te njihovi roditelji, rodbina i komšije, koji kao i ja žele jednake šanse i poštenu državu a koji stoje u velikoj brojnosti uz mene ravnopravno.
Vjerujem svakim damarom svoga bića da ono što me je potaklo i motiviralo da se pobunim protiv ovog nakaradnog i nepoštenog sistema društva poremećenih vrijednosti, društva nejednakih šansi i društva skrojenog da manjina upravlja većinom, neće promijeniti moju ličnost i moj odnos prema vama, rodbino, prijatelji i komšije, ukoliko me podržite na izborima 7. Oktobra, i ukoliko zajedno pobijedimo!
Uz želju da ne budem pogrešno shvaćen od bilo koga, ne tražim ni od koga da glasa za mene ukoliko ne želi promjene i ukoliko mu je dobro. Svako ima svoj životni putić koji samo on vidi i kojim prolazi radi sebe i svojih najbližih. Ne ugrožavajte ga zbog mene! Uz Božiju pomoć, kako god izaberete!”

Mirsad Čučuk, magistar tehničkih nauka
NOSILAC LISTE za predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.