Lokalne TemePolitikaNezavisni blok Visoko – Posjeta predsjednika NB-a Senada Šepića

Nezavisni blok Visoko – Posjeta predsjednika NB-a Senada Šepića

Nezavisni blok Visoko je sinoć posjetio član Parlamenta BiH i kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, predsjednik Nezavisnog bloka gosp. Senad Šepić.

Sastanak, ili bolje rečeno prijateljsko druženje, je protekao u ugodnoj atmosferi a predsjednik Šepić je prisutne informisao o trenutnoj političkoj situaciji, poziciji i viziji NB-a i daljim pravcima djelovanja.

Teme razgovora su bile aktuelne i životno važne, one o kojima drugi političari premalo ili nikako ne govore. Tako se dotaknuo problema boračke populacije, odnosno novog zakona koji je “na mala vrata” i bez mnogo javnog potenciranja nametnut i po kojem je jednostavno izbrisan ratni staž učesnicima rata, pod izgovorom “da nije uplačivan”, tako da su mnogi koji su stekli uslove za penziju bili neugodno iznenađeni saznanjem da moraju raditi još onoliko koliko su proveli u ratu. Time su i definitivno izbrisane godine života provedene u ratu i teško je i opisati osjećaj očaja i ljutnje oštećene boračke populacije, koju niko od vladajućih političkih subjekata nije uzeo u zaštitu. Govorio je gosp. Šepić i o odnosu NB-a prema vjerskim zajednicama, tj. o stavu da svako ima pravo biti ono što jeste i kako se osjeća, bez uskraćivanja drugima tog prava. Zatim o trenutnoj poziciji NB-a u Republici Srpskoj, gdje npr. u Banja Luci postoji gradska organizacija koja broji oko 900 članova i u kojoj su njih 95% srbi a zastupaju politiku Nezavisnog bloka kao jedinu koja vodi državu BiH naprijed. Objasnio je zatim, predsjednik Šepić i način na koji bi zastupao interese države kao budući član Predsjedništva BiH, te kantonalno uređenje koje ne mora biti kamen spoticanja i usporavanja razvoja naše države ukoliko bi vlade kantona pošteno primjenjivale ovlasti koje imaju. Dotakao se i pitanja odlaska mladih i naše kolektivne odgovornosti u svemu tome jer smo mi svi dali legitimitet na izborima ovakvoj vlasti koja nije, niti može, napravila bolji poslovni i životni ambijent u kojem bi naše firme lakše i bolje poslovale a mladi dobijali šansu da ovdje rade i grade svoju budućnost. Istaknuo je kandidat za člana Predsjedništva BiH i jednu od glavnih težnji Nezavisnog bloka, da trenutnu minimalnu zakonsku platu od 390 KM podigne na 750 KM, što je apsolutno moguće uz primjenu nove ekonomske politike NB-a.

Predsjednik IO NB Visoko, Mirsad Čučuk je dodao: “Imponuje kada predsjednik lično dolazi da da podršku našoj organizaciji, ali to nas ne iznenađuje jer smo navikli od našeg predsjednika da je u konstantnom pokretu i da smo u stalnom kontaktu. To potvrđuje i ovaj naš sastanak, koji je dogovoren u telefonskom pozivu u popodnevnim satima, tako da nismo imali vremena da se posebno pripremimo, tek neka 2-3 sata da se iskupi nas tridesetak koji smo u ovom terminu bili u mogućnosti prisustvovati. Zaista je drugačiji od ostalih predsjednika političkih subjekata po svojoj pristupačnosti i ljudskosti a istovremeno po elokventnosti i poznavanju širokog spektra problema naših građana. Svi mi podržavamo to što je gosp. Šepić  naročit akcenat stavio na kampanju NB-a koja će biti vođena bez niskih udaraca i blaćenja bilo koga, jer naši građani sve znaju i ne treba graditi svoj karakter i ličnost govoreći ružno o bilo kome. Kako je i sam Šepić rekao, nemam ništa protiv drugih stranaka ali imam protiv pojedinaca unutar njih i o njima ću govoriti argumentovano i činjenično, bez laganja i pošteno”.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE