NaslovnicaLokalne TemeNezavisni blo...

Nezavisni blok Visoko otvorio svoju kancelariju

Nezavisni blok Visoko je večeras otvorio svoju kancelariju u prizemlju stambeno-poslovne zgrade u ulici Donje Rosulje, sa gornje strane „Veme“ a između prostorija udruženja penzionera i „E-konta“. Kancelarija će biti otvorena svakim danom, izuzev Nedjeljom, u terminu 11 – 13 sati.

Pozivamo sve zainteresirane da nas posjete i da uz toplu kafu ili čaj provedemo malo zajedničkog vremena, bilo čisto uz prijateljski razgovor ili povodom učlanjenja među nas.

Ovim povodom je koordinator Nezavisnog bloka za  Općinu Visoko, Mirsad Čučuk, pojasnio:

„Ovaj, za nas svečani čin, otvaranje naše kancelarije, dolazi kao kruna svega što smo proteklih pet-šest mjeseci radili. To je pokazatelj da mi kao najmlađi politički subjekat na našoj općini izrastamo i postajemo ozbiljan faktor, da djelujemo u kontinuitetu, a ne kao ostali samo par mjeseci pred izbore. Radujemo se svakom novom članu, jer smo mi istomišljenici i lako postajemo i iskreni prijatelji te se tako i odnosimo jedni prema drugima. Ovo je dokaz našeg neprekidnog rasta i širenja jer smo u stalnom kontaktu sa narodom, jer smo mi u stvari reprezentativni dio naroda. Dok su se sve ostale političke stranke odvojile od naroda i vrte jednu te istu „mantru“ od koje evidentno niko osim njih samih nema koristi, i za sve ove godine nisu učinile mnogo za bolji život svih nas te se lagano urušavaju, mi jačamo i sve nas je više. Naime, naši članovi su obični ljudi, komšije koje susrećete svakodnevno, omladina koja je u jednim našim lokalnim „moćnim“ firmama radila po dvanaest sati, u drugim bila izrabljivana za 350-400 KM mjesečno, dobijala otkaze nakon niza godina odanog rada u privatnim firmama u kojima su ih pretvarali čak i u čistaće, koji sa fakultetskim diplomama rade na benzinskim pumpama naših „dobrotvora“ ili pred odbranom magistarskog rade kao irgeti na građevini. Naši članovi su obični očevi i majke, sinovi i kćerke, koji čekaju svoju šansu u dugim redovima bez „štele“ i na marginama dešavanja dok oni koji imaju sve profitiraju na njihovoj muci, čestiti članovi naše zajednice koji se ne boje da kažu „dosta je bilo, vrijeme je za promjene!“ i koji u ovu našu priču ulažu svoju čast i poštenje, ulažu sebe u iniciranju i pokretanju promjena. Pri tome, niko od nas ne govori ružno niti „blati“ bilo koga, jer se tako ne gradi ličnost i karakter. Mi smo jednostavno drugačiji od ostalih i naši sugrađani i komšije to prepoznaju i prosto je nevjerovatno koliko smo za kratko vrijeme dobili novih članova i koliku već sada podršku imamo. Nismo planirali otvaranje naše kancelarije u skorije vrijeme, jer nam je plan bio da nastavimo sa formiranjem mjesnih blokova. Međutim, iako već sada sa mjesnim aktivistima i brojnošću njihovih članova možemo formirati zaista značajan broj mjesnih blokova, zbog velikog interesovanja naših sugrađana  za pristupanje među nas, odlučili smo se za otvaranje naše kancelarije. Ovaj naš dosadašnji uspjeh je toliko nama značajan i velik i zbog činjenice da se sami finansiramo i da od sebe dajemo sve što treba bez ičije pomoći. Odvajamo od sebe jer vjerujemo da možemo tako potaknuti i druge da nam se pridruže da zajedno svi pokušamo promijeniti društvo i napraviti ga po mjeri sviju i to bez svađa i netrepeljivosti, bez spletki i „niskih“ udaraca. Vjerujemo da bilo šta izgrađeno na lošim temeljima ne može dugo trajati i da se samo poštenim i iskrenim pristupom dobrota vraća.

U narednom periodu ćemo nastaviti formiranje mjesnih blokova jer sam već jednom ranije rekao da nam je cilj da pokrijemo kompletnu Općinu Visoko, svako selo i zaseok. Već sada pokrivamo jako veliki dio naše Općine ali ima i dijelova u kojima još nismo zastupljeni, pa ovim putem pozivam sve zainteresovane, bez ograničenja na spol i godine te materijalni i socijalni status, da nam se pridruže i budu aktivisti za svoja mjesta prebivanja.”

 

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.