Nezavisni blok Visoko nastavio proces formiranja mjesnih blokova

Nezavisni blok Visoko je nastavio proces formiranja mjesnih blokova, pa su pored već formiranih mjesnih blokova Gračanica, Malo Čajno i Topuzovo Polje, novoformirani mjesni blokovi: mjesni blok Kralupi sa aktivisticom Samrom Smajić, mjesni blok Hadžijina Voda sa aktivistom Džaferom Hebibom i mjesni blok Bradve sa aktivistom Nedžadom Imamovićem.

Mirsad Čučuk, koordinator NB-a Za Općinu Visoko, je napomenuo: “Nezavisni blok Visoko kao najmlađi politički subjekat na našoj općini kontinuiranim radom koordinatora i aktivista izrasta u respektabilnu organizaciju. Sve je veći broj naših aktivista i članova, te se naša ideja i uticaj kontinuirano šire na sve veći broj mjesnih zajednica. Već sada imamo preko 250 članova svih profila, od penzionera, nezaposlenih, studenata, a većina je zaposlenih u raznim firmama, školama i ustanovama.

Imamo za sada među nama 21 visokostručno obrazovanih pojedinaca od kojih je 5 magistara nauka.

Mi koji nosimo ove aktivnosti, svjesni da smo novi, neiskvareni i politički neiskusni, nastojimo da se stalno osposobljavamo i da zajedno sa organizacijom koju gradimo izrastemo u stručne i društveno-politički osviješćene članove naše lokalne zajednice koji će inicirati i voditi promjene neophodne za ozdravljenje našeg društva.

Iz tih razloga, svake sedmice održavamo sastanke u našoj kancelariji, čime se i prijateljsvo među nama produbljuje te na zdravim temeljima gradimo našu priču. Tako smo na posljednjem našem sastanku (na kojem je prisustvovao jedan dio aktivista) razmatrali tri tačke dnevnog reda. Sastanak je trajao 2 sata i nakon iskrene i prijateljske diskusije, uz uvažavanje mišljenja svih prisutnih, donijeli smo jednu odluku i dva zaključka.

Odlučili smo da ćemo nastaviti sa formiranjem mjesnih blokova (jer smo taj proces prolongirali zbog otvaranja naše kancelarije) tako da smo formirali tri pomenuta nova mjesna bloka. Dok će ostali, koji su radom aktivista i brojnošću njihovih članova spremni za formiranje, pored drugih obaveza, se desiti u periodu koji je pred nama. Uz tri mjesna bloka koja smo ranije formirali, ova nova tri nam daju dodatni impuls u razvoju naše organizacije.

Prvi zaključak je da ćemo u interesu našeg društveno-političkog osposobljavanja, u narednim danima organizovati tematsku radionicu koju će voditi mr. Senad Kuč iz Muzeja Sarajeva uz moderatora našeg mr. Zijada Halilovića.

Drugi zaključak je da nastavljamo sa našim aktivnostima na širenju i jačanju naše organizacije, pa iako već sada imamo veliki broj aktivista, krug još nećemo zatvarati. Dati ćemo šansu svima koji žele da se afirmišu i da zajedno sa nama iniciraju i nose promjene u svojim mjestima boravka bilo kao aktivisti ili kao članovi. Zato pozivamo sve koji to žele da nam se pridruže!

Naša kancelarija je otvorena svaki dan u terminu od 11 do 13 sati izuzev Nedjelje a nalazi se u prizemlju stambeno-poslovne zgrade u ulici Donje Rosulje, sa gornje strane „Veme“ a između prostorija udruženja penzionera i „E-konta“.

Radujemo se svakom novom članu i dobrodošli su svi naši sugrađani dobre volje i iskrenih namjera.”

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.