Nezavisni blok Visoko: Formirano Predsjedništvo Inicijativnog odbora

Inicijativni odbor Nezavisnog bloka Visoko, na sinoćnjem sastanku je jednoglasno odlučio da se za predsjednika Inicijativnog odbora imenuje dosadašnji koordinator Mirsad Čučuk, dipl. ing.

Na prijedlog predsjednika IO NB Visoko, Mirsada Čučuka, izabrano je predsjedništvo NB Visoko koga čine: prof. Zimić Seid – sekretar, Alisa Mušija-Višča, dipl. ing. – koordinator bloka žena, Mustafa Hajrić, student – koordinator bloka mladih, Nukić Armin, MSc./MA Magistar informacionih tehnologija – koordinator za digitalne medije, Pandžić Jasmin – koordinator za nacionalne manjine, Džafer Hebib, dipl. ecc. – koordinator za ekonomiju, Emir Kurspahić, dipl. sociolog – koordinator za socijalnu politiku i obrazovanje, Maid Ahmetović i Nedžad Imamović, dipl. ing. – koordinatori za operativu i logistiku. Tajnim glasanjem, za potpredsjednike IO NB Visoko izabrani su Emir Kurspahić i Alisa Mušija-Višča.

Novoizabrani predsjednik Inicijativnog odbora NB Visoko, Mirsad Čučuk, istakao je da su svi članovi Nezavisnog bloka ponosni na ono što rade.

„Svako ko je ikada u životu pravio ma šta bukvalno od nule i gledao kako se započeti posao uspješno razvija, razumije ovaj naš osjećaj ponosa i sreće. Ovdje se radi o političkom projektu i u složenom okruženju, gdje su prljavi potezi i blaćenje oponenata nešto na čemu skoro svi ostali baziraju svoje kampanje i nemamo ni malo lak zadatak pred nama. Nastojat ćemo i u narednom periodu da naše ideje i vizije građenja boljeg sutra za sve nas propagiramo na najbolji način, u tonu pomirenja i međusobnog uvažavanja svih partija, bez svađa i razdora, jer to nikome od nas ne donosi ništa dobro. Svjesni smo da se za bolju sutrašnjicu moramo svi zajedno potruditi, bez obzira kojoj političkoj opciji pripadali i koga simpatisali ili podržavali. Sada smo fokusirani na posao koji nas čeka, uskoro moramo formirati Izborni štab. Težak put je pred nama, ali ja vjerujem u tim NB Visoko koji čine sjajni ljudi, vjerujem u svoje sugrađane koji su sve većem broju prepoznaju da smo mi zaista nova politika u Bosni i Hercegovini i siguran sam da ćemo se nastaviti razvijati željenim tokom i da ćemo se na oktobarskim izborima predstaviti u punoj snazi i kapacitetu“, rekao je Mirsad Čučuk.

Kancelarija NB Visoko, koja se nalazi u ulici Donje Rosulje otvorena je svakog dana od 11.00 – 13.00 sati, a mi smo spremni saslušati sve prijedloge, pohvale, sugestije, ali i kritike, kako bismo bili upoznati sa stvarnim problemima građana i na osnovu togu usmjerili naše daljnje djelovanje i aktivnosti.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.