Nezavisni blok Visoko: Čestutka uz Dan nezavisnosti BiH

Povodom Dana nezavisnosti,

Nezavisni blok Visoko upućuje čestitku svim građanima i narodima naše zemlje.

Teško ekonomsko stanje, zastoj u rješavanju krupnih političkih pitanja, praćeno masovnim iseljavanjem, naročito mladih ljudi iz naše države, te stalno vraćanje na ratne postavke i etničke podjele opterećuju sliku današnje Bosne i Hercegovine.

Prvi mart svakako predstavlja važan datum u novijoj historiji naše zemlje, zato što je tada izborena nezavisnost što je kasnije potvrđeno od svih vodećih zemalja svijeta, od svih članica EU-a, SAD, Ruske Federacije, Kine…, kao i UN-a.

Mi u Nezavisnom bloku okrenuti smo funkcionalnoj državi. I Srbima, i Hrvatima, i Bošnjacima, i svim građanima treba stabilna i efikasna država u kojoj svi imamo jednake šanse. Naš politički pokret će insistirati na novim vrijednostima koje će omogućiti ravnopravan status i mogućnosti. Ekonomski prosperitet, briga za običnog čovjeka i njegove osnovne potrebe su najbolji put kako ćemo svi u ovoj zemlji vrednovati naše najvažnije datume poput 1. marta.

Stoga, svim građanima Bosne i Hercegovine upućujemo iskrene čestitke povodom Dana nezavisnosti BiH, te vjerujemo da ovo treba biti praznik svih naroda i građana u našoj državi.