Nezavisni blok – Općina Visoko krenuo u proces formiranja mjesnih blokova

Nakon inicijativnog odbora koji se održao polovinom Januara u Maloj sali Općine Visoko uz prisustvo poslanika u državnom Parlamentu i predsjednika NB-a Senada Šepića, gradonačelnika Zenice i člana predsjedništva NB-a Fuada Kasumovića te makroekonomskog analitičara i člana predsjedništva NB-a Faruka Hadžića, Nezavisni blok Općine Visoko je krenuo u proces formiranja mjesnih blokova.

Tako da su osnovani slijedeći mjesni blokovi NB-a: mjesni blok Gračanica sa aktivistima Seidom Zimićem i Mehmedom Begićem, mjesni blok Malo Čajno sa aktivistom Jasminom Pandžićem i mjesni blok Topuzovo Polje sa aktivistima Refijom Osmanović i Senadom Provalićem.

U narednom periodu će se nastaviti aktivnosti oko osnivanja mjesnih blokova NB-a na cijelom teritoriju naše Općine jer su simpatije i interesovanja građana za ovim novim političkim projektom zaista velika i broj članova svakodnevno raste.

Kako je istakao koordinator NB-a za Općinu Visoko, Mirsad Čučuk: „Sva ova priča oko novog političkog projekta koju sam odmah nakon osnivačke skupštine NB-a održane u u Sarajevu 10. Septembra 2017. donio na našu Općinu je krenula jako dobro. Nije mi bio problem da pozitivnu energiju koja se širi oko NB-a prenesem i prenosim na svoje prijatelje, od kojih su pojedinci bili aktivni i istaknuti članovi drugih političkih subjekata dok većina nisu nikada bili u politici, jer smo svi mi svjesni da u trenutnom političkom sistemu odnosi i uređenja ne funkcionišu onako kako bi trebali, da se sve više urušava sistem pravih vrijednosti a kristaliziraju pojave koje ne spadaju ni u domen ljudskosti ni humanosti i naturaju svima nama kao nešto normalno. Mi smo dovoljno i hrabri i pozitivno drski da kažemo javno da mi ne podržavamo ovakvo stanje, da nama tj. ogromnoj većini nije dobro i da nismo zadovoljni (pri čemu ne mislimo samo na materijalno stanje) i da želimo promjene. Pošto na dosadašnjoj političkoj sceni ne vidimo nikoga da bi mogao to uraditi, jer su svi oni imali priliku svih ovih godina od rata do danas, mi smo odlučili da se priključimo Nezavisnom bloku i da damo sebe u iniciranju i pokretanju promjena. Svakodnevno raste krug naših prijatelja koji se aktivno uključuju i postaju aktivisti u svojim mjestima a uporedo sa tim raste i ukupni broj naših članova. Svako od nas je u ovom projektu iz čistih i iskrenih namjera, zbog svojih ukućana, familija, komšija, prijatelja koji su otišli u inostranstvo i koji se najvjerovatnije više neće vratiti, a dokaz tome je činjenica da se sami finansiramo i da od sebe dajemo sve što treba bez ičije pomoći. Naš najveći kapital i ono što nas razlikuje od ostalih, a kako reče i naš Predsjednik Šepić, je to što su u našoj strukturi primarno novi ljudi, sposobni i dokazani u svome poslu, koji dosad uglavnom nisu imali političku šansu, ali i dio onih koji su politički bili aktivni, a čestito radili posao i nisu ukaljali obraz. Zbog toga, iako nam se svakodnevno javljaju novi interesanti, jako pazimo da svaki naš novi aktivist mora biti pošten i čistog obraza.

Trenutno su u pripremi osnivanja još tri nova mjesna bloka, jer su kao i tri mjesna bloka koja smo već osnovali, brojnošću članova i radom aktivista postali ozbiljan politički faktor u svojim mjestima. Naš cilj je da pokrijemo kompletnu Općinu Visoko, svako selo i zaseok. Realno je to i ostvarivo jer smo do sada imali više nego dobar odziv. Nećemo praviti klasične mjesne odbore po mjesnim zajednicama kao druge političke partije jer želimo svima koji žele biti dio promjena dati iste šanse, neovisno od toga na kojem dijelu Općine žive. Svako ko je čistog obraza i ko želi raditi na promjenama, bio politički aktivan ili ne, dobrodošao je među nas kao naš istomišljenik i prijatelj.“

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.