SportOstali sportoviNezadovoljni izborom najboljih sportista i sportskih radnika traže smjenu predsjednika Sportskog saveza

Nezadovoljni izborom najboljih sportista i sportskih radnika traže smjenu predsjednika Sportskog saveza

Ovim putem iznosimo žalbu i izražavamo nezadovoljstvo te želimo upoznati sve sportske klubove, javnost i nadležne institucije o izboru najuspiješnijih sportista i sportskih radnika općine Visoko koje je utvrdio izabrani žiri u organizaciji Sportskog saveza općine Visoko 22.1.2013.godine.

Imenovani žiri koji je odlučivao o ovom izboru nije se pridržavao P R A V I L N I K A o izboru i proglašenju najuspješnijih sportista i sportskih radnika općine Visoko kojom prilikom je došlo do grubog kršenja elementarnih pravila ovog pravilnika iz Člana 7, Člana 10. i Člana 11  (UVJETI ZA IZBOR SPORTISTE I SPORTSKE EKIPE) Člana 12.( KRITERIJ ZA OCJENU REZULTATA) čime je nanesena štete ne samo našem klubu nego i drugim klubovima i zaslužnim sportistima našeg grada.

Glavnim krivcem ove katastrofalne greške smatramo novoizabranog Predsjednika Sportskog saveza gospodina Građan Redžepa, koji nije ni prisustvovao ovom izboru, jer je prethodno izlobirao određene članove žirija za svoj interes i interes svoga kluba, a na štetu drugih, suprotno Statutu i Pravilniku Sportskog saveza općine Visoko.

Zbog ovakvog ponašanja Predsjednika Sportskog saveza i  žirija tražimo neopozivu ostavku gospodina Građana, imenovanje novog žirija i poništenje izbornih rezultata koje je utvrdio ovaj žiri.

Obrazloženje

U Članu 7. P R A V I L N I K A o izboru i proglašenju najuspješnijih sportista i sportskih radnika općine Visoko stoji:

Udruženje/klub može dobiti najviše dvije nagrade za kandidate svojih sportista. Spomenutim izborom karate klub gospodina Građan Redžepa  i njegovi članovi izabrani su za četiri nagrade:

-za najuspiješnijeg trenera

-za najuspiješnijeg senijora

-za najuspiješnijeg junior

za najuspiješnijeg sportistu po granama sporta

U pozivu za aplikacije klubovima za ovaj izbor nije navedeno da će se birati najuspiješniji sportista po granama sporta (bar mi to nismo dobili) a na samom izboru je birana i ta kategorija za nagradu.

Po Članu 12. nije ispoštovan kriterij za ocijenu rezultata te je jednako bodovan amaterski, profesionalni, tradicionalni i olimpijski sport, kao i rezultati.

U najboljoj namjeri, da razgovaramo o ovom problemu članovi Upravnog odbora Taekwondo kluba “Bosna” Visoko posjetili su Sportski savez  općine  Visoko, odmah nakon izbora gdje im je rečeno da o svemu mogu razgovarati ali o izboru NE, što smatramo dodatnim lapusuom, samovolji i  nesportskim ponašanjem Predsjednika Sportskog saveza.

Tom prilikom rečeno nam je da se P R A V I L N I K o izboru i proglašenju najuspješnijih sportista i sportskih radnika općine treba hitno mijenjati. Smatramo sve dok ne bude postojao novi Pravilnik treba se striktno pridržavati postojećeg pravilnika te da eventualne izmjene Pravilnika ne može po svom nahođenju raditi sam Predsjednik Sportskog saveza.

U nadi da ćete najozbiljnije shvatiti naš dopis i u što kraćem roku prekinuti samovolju  i lični inters  Predsjednika Sportskog saveza te pokrenuti njegovu smjenu i poništenje spornih izbornih rezultata stojimo Vam na raspolaganju i unaprijed se zahvaljujemo.

Sportski pozdrav.

-Najtrofejniji klub Taekwondo saveza BiH za 2010,2011 I 2012.godinu

-Najuspiješniji sportski kolektiv općine Visoko za 2010 i 2011.godinu

TAEKWONDO KLUB “B O S N A” VISOK

Upravni odbor Taekwondo  kluba “Bosna” Visoko:

Vernes Islamović, Fikret Ramović, Almedin Delahmetović i Ibrahim Bećar

Predsjednik kluba-Selektor TKD reprezentacije BiH:

Edin Kajević 3 DAN

Dostavljeno:

-Načelnica općine Visoko

-Služba za društvene djelatnosti općine Visoko

-Svim sportskim klubovima  općine Visoko

– Medijima

U Visokom, 25.1.2013.godine

 

 

 


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE