Nezadovoljna “petorka” uskoro se sastaje, kakve će biti odluke?

Sezona je tek počela

Susretom Radnika i Leotara (0:1) sinoć u Bijeljini započela je nova sezone Premijer lige naše zemlje.

Čeka nas dosta uzbuđenja, a treba istaći da su određeni klubovi već ranije iskazali nezadovoljstvo odnosom Saveza i da sve glasnije iskazuju svoje nezadovoljstvo.

NS BiH jučer je organizovao sastanak sa klubovima s ciljem poboljšanja saradnje na polju marketinga i komunikacija.

Iz Saveza su se zahvalili klubovima koji su prisustvovali, te naveli da je izostanak ostalih klubova neshvatljiv sa sa aspekta značaja tema o kojima se razgovoralo.

“Očigledno da ovim klubovima ne znači puno ni to što su u protekloj sezoni iz nagradnog fonda dobili tri puta više sredstava nego prethodnih godina, što praktično Savez plaća troškove svim službenim licima te što će u ovoj takmičarskoj sezoni uvođenjem led reklama klubovi imati mogućnost da ostvare i dodatne prihode.

Klubovi su dobili jasne i potpune informacije o obavezama prema m:tel generalnom sponzoru te kako da se prati realizacija obaveza iz ovog sponzorskog ugovora”, istakli su iz NS BiH putem zvanične stranice.

Međutrim, sastanak nije bio potpun s obzirom da oni nezadovoljni nisu bili prisutni, a neslužbeno saznajemo da su predstavnici pet klubova (Sarajevo, Tuzla City, Sloboda, Željezničar i Velež) koji su prvo bojkotovali video konferenciju nezadovoljni odnosom Saveza već duže vrijeme u kontaktu.

Saznajemo i da bi već sutra ili najkasnije u narednih nekoliko dana trebali se sastati na zvaničnom sastanku.

Na istom će se razgovarati o kompletnoj situaciji u klupskom bh. fudbalu, a po završetku sastanka će biti održana i press konferencija na kojoj će javnost upoznati sa svojim stavovima i zaključcima.

Podsjetimo još jednom, radi se o FK Velež, FK Željezničar, FK Tuzla City, FK Sloboda i FK Sarajevo.

Portal SportSport.ba