NaslovnicaPreporuka"New Art WAY"...

“New Art WAY” moto novog izdanja Međunarodnog festivala Sarajevska zima

Ovogodišnji XXXVIII Međunarodni festival “Sarajevska zima”, tradicionalna kulturno-umjetnička manifestacija koja se održava u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, bit će održan od 7. februara do 21. marta iduće godine pod motom “New Art WAY”.

“To je susret umjetnika iz cijelog svijeta. Organizator festivala je Međunarodni centar za mir Sarajevo”, saopćeno je iz Festivala.

Program koji se sastoji od pozorišnih predstava, koncerata, filmova, umjetničkih izložbi, panel diskusija, književnih događaja, arhitekture, video zapisa, programa koji predstavljaju kulturno nasljeđe i dječjih programa bit će predstavljen u narednom izdanju Festivala.

Programi Festivala održavaju se ne samo u pozorištima, galerijama, muzejima i koncertnim dvoranama u gradu, već i na olimpijskim planinama, tokom Festivala ali i u okviru svečanosti otvaranja i zatvaranja.

Međunarodni mirovni centar (organizator SWF festivala) implementirao je internetski projekat “Olimpijske igre kulture Sarajevo 2021”. Pozvani umjetnici, mediji i kulturni djelatnici iz cijelog svijeta objavili su Umjetnički manifest.

 

 

 

 

 

Visoko.co.ba/klix.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.