Lokalne TemePolitikaNevzeta Begić (SBB) je nova vijećnica u GV Visoko, mandati nisu potvrđeni...

Nevzeta Begić (SBB) je nova vijećnica u GV Visoko, mandati nisu potvrđeni za nove vijećnike SDP i SDA

Nakon što je Vahid Ramić sada već bivši dopredsjedavajući Gradskog vijeća Visoko prihvatio mandat i naredne četiri godine svoj politički angažman nastavija u Skupštini ZDK, polaganjem svečane zakletve na današnjoj sjednici GV Visoko Nevzeta Begić je postala nova vijećnica.

Nevzeta Begić je na Lokalnim izborima 2020.godine kao druga sa liste SBB-a osvojila 206 glasova. Podsjećamo, Nevzeta Begić je već u jednom mandatu (2012-2016) bila vijećnica u tadašnjem Općinskom vijeću Visoko, a na izborima 2016-2020., nije uspjela osvojiti mandat.

Nakon Općih izbora Belmin Zukan (SDP) je osvojio mandat u Federalnom parlamentu, a Emir Džafić (SDA) je osvojio mandat u Skupštini ZDK, međutim na današnjoj sjednici naredni sa liste iz SDP i SDA nisu bili prisutni niti su položili zakletvu i preuzeli mandate.

Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE