NaslovnicaLokalni izboriNevzeta Begić...

Nevzeta Begić (SBB): Ja drugačije ne znam!

Dragi sugrađani,

Ovo je rečenica s kojom sam se najviše puta na društvenim mrežama javno predstavila.

Tako ću uraditi i ovaj put. Rečenica je jednostavna, prosto proširena, ali koja za mene ima veliko i duboko značenje.

Izborna kampanja je na samom finišu. Nadam se da ćemo 15.novembra u što većem broju, ispuniti svoju građansku dužnost. I da ćemo razmišljajući svojom glavom, pravo glasa pametno iskoristiti na način da biramo ljude. Ljude, koji hoće,mogu i znaju djelovati u korist zajednice, kojima za rad ne treba tapšanje, aplauzi i lična dobit.

Svojim radom u Općinskom vijeću, mandatni period 2012.-2016.godina, sam pokazala i dokazala da se može raditi na takav način. Za razliku od mnogih, ličnu kampanju, zajedno s kolegama (shodno politici stranke Saveza za bolju budućnost Visoko koju predstavljam) vodila i vodili smo dostojanstveno.

Vrijeđanje, omalovažavanje, podcjenjivanje svega vezano za lik i djelo pojedinca i njihovih pristalica, nije dobar i ispravan način vođenja Izborne kampanje. Davno su rekli: ” to puno govori o njima samim”, tj.onima koji rade na takav način.

Nažalost, kod nas je uvijek fokus na izbor načelnika/gradonačelnika, dok se zanemaruje primarna uloga Općinskog/Gradskog vijeća, tj. zakonodavne grane u procesu donošenja odluka i važnosti o njegovom sastavu.

Iskustvom u Općinskom vijeću, uvidjela sam da ako imate dobre ljude, komšije, odgovorne i posvećene sugrađane za vijećnike, da se moze zajedno raditi, za dobrobit zajednice i ljudi u njoj.

Istinski i dalje vjerujem u to, bez obzira na današnja zbivanja na političkoj sceni.

U svakoj političkoj stranci imate takvih, važno ih je prepoznati.

Pozivam vas, da 15.novembra, ne samo da glasate, nego i da birate.

Vaš glas, je naša obaveza!

JA DRUGAČIJE NE ZNAM!

 

Visoko.co.ba/Nevzeta Begić (SBB)

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.