SportAtletikaNevjerovatan je osjećaj biti proglašen najboljim atletičarem na svijetu

Nevjerovatan je osjećaj biti proglašen najboljim atletičarem na svijetu

Švedski takmičar u skoku s motkom Armand Duplantis rekao je danas da je nevjerovatan osjećaj osvojiti nagradu za najboljeg svjetskog atletičara u godini, nakon što mu je u Monaku uručeno to priznanje.

“Sasvim je nevjerovatno osvojiti ovu nagradu. Ove godine sam samo želio da budem najbolji skakač s motkom u svijetu, ali da budem najbolji u cijelom sportu, to je zaista nevjerovatno”, rekao je Duplantis za agenciju France press.

Ovo je druga takva nagrada u posljednje tri godine za mladog atletičara. Duplantis je ove godine popravio sopstveni svjetski rekord (6,21 metar) i ujedno osvojio zlato na Svetskom prvenstvu u Eugeneu, a najbolji je bio i na Svjetskom dvoranskom prvenstvu u Beogradu.

Naredne godine na programu je Svjetsko prvenstvo u Budimpešti, a 23-godišnji atletičar dodaje da mu je želja da uvijek ide “što više i što duže”.

“Ne znam gdje će me to odvesti”, istakao je Duplantis.

Federalna.ba / Beta.rs / Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE