S obzirom na ubrzan način života kojim većina ljudi danas živi, trikovi koji mogu ubrzati proces spremanja hrane su nešto što svakako olakšava svakodnevicu.
Soda bikarbona se može koristiti i kod pirjanja luka, kako je objasnio kemičar Martin Lersch. Nakon što se na zagrijanu masnoću doda nasjeckani luk doda se i prstohvat mješavine soda bikarbone i soli u omjeru 1:1. Luk će se ubrzo smekšati, promijenit će boju i ispirjati se bitno brže nego uobičajenom tehnikom. Spomenuti trik može se primijeniti kod svih vrsta pirjanja.
Soda bikarbona se može dodati i u smjesu za prženje da bi namirnica bila hrskavija.
Čokoladna glazura na kolačima ostat će vlažna, neće se raspuknuti i postat će malo tamnija dodatkom prstohvata sode bikarbone.
Visoko.co.ba/klix.ba
Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti i postaviti link našeg portala kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.
Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.