NaslovnicaPreporukaNetflix otpuš...

Netflix otpušta još 300 radnika zbog gubitka pretlatnika

Kompanija Netflix objavila je da će otpustiti još 300 radnika, uglavnom u SAD-u, zbog smanjenja broja pretplata i porasta konkurencije.

Ovo otpuštanje od oko četiri posto radne snage kompanije za streaming filmova dolazi nakon što je u aprilu prijavila prvi gubitak pretplatnika nakon više od decenije i maju već otpustila 150 službenika, prenosi BBC.

“Dok nastavljamo da intenzivno ulažemo u posao, morali smo da povučemo ovaj potez kako bi naši troškovi bili u skladu sa usporenim rastom”, saopštila je kompanija.

Netflix ima 220 miliona pretplatnika širom sveta i ostaje lider na polju streaming servisa, ali se suočava sa žestokom konkurencijom kompanija poput Disney Plus i Amazon Prime Video.

Kompanija je objavila poskupljenja svojih usluga u SAD-u, Velikoj Britaniji i drugim zemljama, što je uticalo na pad broja pretplatnika. Netflix je saopštio da očekuje da će u narednim mjesecima izgubiti još dva miliona pretplatnika.

Jedan od izvršnih direktora kompanije Ted Sarandos izjavio je da se pregovara kompanijama sa ciljem da novim dogovorima o reklamiranju Netflix postane pristupačniji korisnicima kojima je sadašnja pretplata skupa. “Ne ubacujemo reklame na Netflix. Samo dodajemo tu opciju za ljude koji kažu – hej, želim nižu cijenu pretplate i gledaću reklame”, poručio je Sarandos.

 

 

 

 

 

Visoko.co.ba/federalna.ba/Beta

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.