NaslovnicaZanimljivostiNestali pas v...

Nestali pas vraćen vlasnicima nakon 12 godina

Ženka Zoey je ponovo sa svojim vlasnicima nakon čak 12 godina.

Zoey je izbačena iz automobila na seoskom imanju nedaleko od Stocktona u Kaliforniji, a osoba koja ju je pronašla je pozvala policiju. Uposlenici agencije za životinje su ustanovili da je stara i bolesna, a skeniranjem njenog mikročipa su saznali da je nestala još 2010. godine. Ipak, sada je sa svojim vlasnicima.

Vlasnica Michelle je rekla da nije očekivala da će više ikada vidjeti Zoey, a kompanija koja je registrovala mikročip je još 2015. godine Zoey stavila na listu uginulih pasa.

Pas je pronađen stotinjak kilometara od mjesta s kojeg je i nestao 2010. godine.

“Zoey i njenu sestru smo usvojili kada im je bilo šest mjeseci, a s nama su bile isto toliko vremena. Nestala je nakon što smo ušli u prodavnicu i zadržali se 20 minuta. Drago mi je što je opet s nama, želimo da ozdravi i da proživi ostatak svog života”, poručila je Michelle.

 

 

 

 

 

 

Visoko.co.ba/klix.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.