BiHNešić negira vrijeđanje žrtava genocida

Nešić negira vrijeđanje žrtava genocida

Ni 24 sata nakon što je na jednoj srbijanskoj televiziji zabavljao publiku i sebi slične vicem kojim sramno vrijeđa žrtve genocida u Srebrenici – ministar sigurnosti BiH Nenad Nešić poručio je da to nije uradio. Porodicama žrtava, naveo je, bezbroj je puta izrazio saučešće, te je tek ukazao na zloupotrebe žrtava i pokušaj da se njima predstave oni koji su živi.

Ipak, Nešićeva izjava izazvala je reakcije. Iz Udruženja Majke enklava Srebrenica i Žepa, poručili su da Nešić nije ministar sigurnosti nego nesigurnosti. Reagiranje su uputili i iz Islamske zajednice. Navode, izjava je sramna i predstavlja zabrinjavajući trend promocije mržnje prema preživjelim žrtvama genocida koja je rezultat ove brutalne i dobro organizovane kampanje.

Visoko.ba/federalna.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE