ZDKPolitikaNES gubi mandate zbog vlasti u ZDK?

NES gubi mandate zbog vlasti u ZDK?

Nakon što je centrala Narodnog evropskog saveza “aminovala” dogovor o formiranju većine u Zeničko-dobojskom kantonu, kojom je iz bilo kakvih kombinacija izbačen jedan od dva poslanika ove partije u Skupštini ZDK, Ramo Isak “otkazao je poslušnost” NES-u, saznaje Politicki.ba.

U narednom četvorogodišnjem mandatu on planira biti nezavisni poslanik.

Almina Sivić, druga poslanica NES-a u ovom parlamentu, ostat će u redovima stranke koja ju je kandidirala i trebala bi biti bošnjački delegat u Domu naroda Parlamenta entiteta F BiH.

“Gaženje” Rame Isaka otvara pitanje statusa njegovog sina Arnela u Predstavničkom domu PS F BiH.

Ramo Isak je na općim izborima 2. oktobra osvojio gotovo šesterostruko više glasova od Sivić.

Dobio je 3.505, a ona 653 glasa.

Arnel, pak, aktuelni ministar u Vladi ZDK i jedan od pet poslanika NES-a u Federalni parlament ušao je sa osvojenih 2.409 glasova.

Obzirom na dosadašnje koordinirano djelovanje oca i sina Isak, ne treba se iznenaditi ukoliko i Arnel “otkaže poslušnost” NES-u.

Na upite šta kani uraditi, nije odgovarao.

nap.ba / Visoko.co.ba

 

 


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE