■Aktuelno■Nermina Vehabović Rudež: Nepropisno parkirana vozila u centru Visokog ugrožavaju pješake, tražimo...

Nermina Vehabović Rudež: Nepropisno parkirana vozila u centru Visokog ugrožavaju pješake, tražimo hitno njihovo uklanjanje!

Zbog velikog broja nepropisno parkiranih automobila na trotoarima duž cijele ulice Kralja Tvrtka u Visokom, uveliko je otežano ili čak skroz onemogućeno sigurno kretanje pješaka, posebno učenika OŠ. „Kulin Ban“ Visoko.

Pošto se radi o jednoj od najprohodnijih ulica u gradu, onda je neminovno obezbijediti sigurno kretanje pješaka i vozila. Tu inicijativu podnijela je Općinskom vijeću vijećnica Naše stranke Nermina Vehabović-Rudež.

“Ovaj problem, koji je zapravo vrlo jednostavan za riješiti, za vlast u Visokom očigledno nije na listi prioriteta, a jedan od razloga je i to što odbijaju usvojiti inicijative koje dolaze od Naše stranke bez obzira na važnost inicijative. Bojim se da će ovaj problem postati aktuelan onog dana kada se dogodi da neko nastrada.”, kaže Vehabović-Rudež.

 

 

 

 

Visoko.co.ba/nasastranka.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE