Nermin Šečo: Spinovanje i dezinformacije o BPS-ovim kandidatima za naredne izbore

Nermin Šečo: Spinovanje i dezinformacije o BPS-ovim kandidatima za naredne izbore

Prije svega moram reći da nisam neko ko donosi ishitrene odluke ali sam morao reagovati na ove netačne informacije o mogućim kandidatima za naredne izbore,jer me to duži  stav. 3 član 26 .Statuta BPS-Sefer Halilović.Na osnovu tog člana dužan sam kao Predsjednik da se brinem o sprovođenju odluka te u skladu s ovlaštenjima, predstavljam Općinsku organizaciju.

Kako se bliži oktobar tako se i političke karte počinju sve više otkrivati.Nije mi jasno ko je uopšte mogao poslati i objaviti ovakve informacije o kandidatima za naredne izbore bez mog odobrenja i odobrenja članova OO i IO BPS Sefer Halilović.Da li se možda radi o smišljenom spinovanju i ispipavanju terena ili pak o nedostatku hrabrosti.

Izgleda danas se spinuju informacije o događajima i o ličnostima.Spinuje se i prošlost i sadašnjost i budućnost.Spinuje se sve!To se sve čini korišćenjem blef pometnje i prevare.Najvažnije je ubijediti javno mnijenje,obraditi ga za postizanje ne samo aktuelnog uticaja na javnost nego i obezbjediti uticaj i za događaje  koji tek dolaze.

Tako su temeljne kategorije i kulture i politike-sloboda i komunikacija-degradirane i unižene.Stvaranje demokratske i slobodnoumne atmosfere u društvu tiče se medija i javne sfere,političke kulture i političke komunikacije.Bez toga nema ni normalnog ni civilizovanog društva.

Svojevremeno je Masarik govorio da u politici istina čeka dok nekome ne postane neophodna.Sada su politički nepismeni  najčešče lak plijen u rukama besprizornih manipulatora i mahera, specijalista-specijalaca u lovljenju ljudskih duša.U neuređenoj državi bez demokratskih institucija,teško se oduprijeti lukavom marketinškom govoru,a još teže pronaći osmišljenu političku alternativu.

Danas je laž zamijenila istinu jer su je tako predstavili i manipulatori i bleferi  društvenog i političkog života.Laž je naša odrednica i lakši put političara da gospodare društvenom stvarnošču i ljudskim životima.

U ovom saopćenju poručujem da sam ušao u političku stranku BPS Sefer Halilović iz dobrih namjera i želio sam da dam svoj doprinos a ništa nisam želio zauzvrat

Tako da informacije o mojoj mogućoj kandidaturi  za nosioca liste na Federalnom nivou su netačne kao što su netačne informacije o mogućoj kandidaturi Emira Mehmedagića za Kantonalni nivo i zaista mi nije jasno koje mogao proslijediti te informacije.

Na kraju,ove godine se neću kandidirati ni za jedan nivo i moja odluka je konačna!

 

Predsjednik OO BPS Sefer Halilović Visoko

Nermin Šečo