Lokalne TemePolitikaNermin Šečo: Kandidat za Parlamentarnu skupštinu BiH

Nermin Šečo: Kandidat za Parlamentarnu skupštinu BiH

Rođen je 22. marta 1993. u Zenici. Po zanimanju diplomirani pravnik.

Na prošlogodišnjoj svečanoj promociji diplomanata i magistranata proglašen Studentom generacije sa najboljom prosječnom ocjenom 10,00.

Trenutno magistrant na drugom  ciklusu studija-smjer  uža naučna oblast krivičnopravna.

-Bio angažovan za demonstratora na  predmetima:Viktimologija,Penologija,Organizovani kriminalitet,Međunarodno privatno pravo,Međunarodno procesno pravo,Upravno pravo I,Upravno pravo II i Pravna klinika iz Upravnog prava.

-Općinskoj organizaciji BPS-Sefer Halilović Visoko pristupio u 2016 godini.

-Do uključenja u BPS-Sefer Halilović Visoko nije bio pripadnik nije političke stranke.

-Iz razloga što nijedna dosadašnja politička stranka mu nije uljevala povjerenje da ima snagu,moć i ozibljne namjere da može i hoće uraditi nešto novo.

-BPS-Sefer Halilović je  državotorni pokret koji ima sjajan tim ljudi,koji je vođen predsjednikom i primjerom gospodina Sefera Halilovića koji želi i hoće da radi na stvaranju novih vrijednosti u društvu.

-Na Izbornoj skupštini tajnim glasanjem imenovan je za predsjednika OO BPS-Sefer Halilović Visoko od strane delegata.

-Član  Komisije za statut i propise općine Visoko.

-Dobio pohvalu za pozitivnu promociju grada Visokog od strane načelnice Amre Babić i imao prijem kod načelnice Amre Babić za postignuti uspjeh tokom studiranja.

-U slobodno vrijeme bavi se biciklizmom i  voli da  piše tekstove i kolumne,a mnoge  kolumne su objavljene na visočkim portalima,kao što su vipromo.ba,magazinplus,visoko.ba,visocani,visokoin.com i drugi portali koji djeluju van našeg grada.

-Bio gost u nekoliko TV emisija.

Učesnik  je  na brojnim konferencijama:

–  Međunarodna naučno-stručna konferencija „Svjetska izbjeglička kriza – izazovi i perspektive“, 07/05/2016, Kiseljak

– Seminar o pravnom sistemu u Sjedinjenim Američkim Državama, predavač Frank J. LaBuda, američki savezni sudija, 20-22/10/2015, Kiseljak

– Međunarodna naučno-stručna konferencija „Čuvajmo mir, pamtimo stradanja i genocid, Srebrenica 1995-2015“ od 30/05/2015, Kiseljak.

-Iako sam već ranije najavio da neću biti kandidat niti za jedan nivo vlasti, rukovodstvo BPS-Sefer Halilović mi je predložilo da ipak pristanem na kandidaturu za Zastupnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine pod rednim brojem 3,a izborna jedinica 514 koja obuhvata Srednjobosanski i Zeničko-dobojski kanton.

-S obzirom na ljude koji se također nalaze na toj listi shvatio sam to kao čast i nisam mogao odbiti kandidaturu.

-Na kraju,molim Vas da mi ukažate ako politika BPS-a Sefera Halilovića krene u pogrešnom smjeru i protiv Vaših interesa da nas javno prozovete.

-Mi smo spremni za promjene nadam se da ste i VI!.

-Nemojte svoj glas prodavati jer time prodajete svoju sudbinu naredne četiri godine.

-Neizostavno GLASAJTE 7.oktobra!


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE