ZDKPolitikaNermin Mandra: Osmorka ima tajni dogovor sa SNSD-om, dužni su građanima reći...

Nermin Mandra: Osmorka ima tajni dogovor sa SNSD-om, dužni su građanima reći na šta su pristali u zamjenu za vlast

Povodom konstituirajuće sjednice Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, na kojoj je izabrano novo rukovodstvo Doma, oglasio se zastupnik Stranke demokratske akcije Nermin Mandra.

– Izbor rukovodstva Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH potvrdio je da Osmorka ima tajni dogovor sa SNSD-om. Uzimajući u obzir činjenicu da je Milorad Dodik najavljivao da je uvjet za ulazak u vlast sa SNSD-om deblokiranje projekata u entitetu RS, poput gasovoda, aerodroma u Trebinju i Hidroelektrane „Buk Bijela“, koje pokušava realizovati protivno Ustavu i državnim zakonima, očigledno je da je Osmorka ćutke pristala na sve Dodikove zahtjeve, a na štetu države Bosne i Hercegovine, smatra Mandra.

On ističe da zvaničnici Osmorke dužni su građanima objasniti na šta su sve pristali u zamjenu za ulazak u vlast i šta su sve spremni predati Dodiku u ruke.

Milorad Dodik i Dragan Čović nisu odabrali Osmorku za partnera zbog izbornog rezultata, jer ta grupacija stranaka nema većinu u Klubu Bošnjaka Doma naroda FBiH, već zbog očigledne spremnosti da im isporuče sve što ovaj dvojac zatraži. Počelo je sa potpisivanjem HDZ-ovog programa, nastavljeno je podrškom pri izboru čovjeka sa „crne liste“ na mjesto predsjedavajućeg Zastupničkog doma i građani s pravom strahuju zbog svih budućih ustupaka Osmorke prema SNSD-u i HDZ-u, navodi Mandra.

Pozivamo sve časne patriote iz stranaka koje čine Osmorku da se odupru sadašnjem podaničkom odnosu prema SNSD-u i HDZ-u. Nijedna fotelja u vlasti nije vrijedna interesa države Bosne i Hercegovine i njenih građana, saopćeno je iz SDA.

Fena / Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE