Nermin Kadrić: Gradonačelnica je u kasarnu ‘Vratnica’ željela useliti migrante!

Sinoć, na predizbornom skupu u Vratnici, aktuelna gradonačelnica iznijela je mnogo laži i jednu istinu.

Istina je, što je i sama priznala, da je za osam godina svoje vladavine vrlo malo uradila za ovaj kraj, iako je na posljednim lokalnim izborima osvojila 77,86% glasova.

Između ostalih, laži koje je iznijela su: da se na ime zakupa kasarne plaća 500KM mjesečno, da radnici nisu prijavljeni, da su slabo plaćeni, a najveća laž koju je iznijela jeste da:

“NIKADA NIJE HTJELA ISTJERATI” firme iz kasarne.

Stvarna istina je da je 25. 03. 2019. godine napisala “obavještenje” savjetu Mjesne zajednice Vratnica da, u roku od 15 dana, isprazni kasarnu i istu vrati općini Visoko. Kao dokaz predstavljam Vam dokument broj R-34/18.

Obavještenje o iseljavanju objekata u kasarni Vratnica za potrebe useljavanja migranata

Ništa ne bi bio problem da u pomenutu kasarnu nije namjeravala useliti migrante i na taj način, kako je i sama kazala na skupu, ostvariti veći finansijski interes (cca. 5.000,00 KM mjesečno), što bi se vjerovatno slilo u ‘nečije’ džepove, a ne za dobrobit MZ Vratnica.

Ti “nečiji” džepovi sigurno ne bi bili džepovi nekog u Vratnici. Sjetite se samo pompe u medijima u to vrijeme, ali nismo to dozvolili da se desi.

Molim vas, gradonačelnice, prestanite se Vi “suosjećati” sa radnicima i bacati im prašinu u oči, dok moji preci, i Kadrići, i Čabaravdići, kao i moja porodica, skoro 150 godina živimo sa Vratničanima i gledamo se “licem u lice”, ne okaljavši obraz. Nije Bogom dato da mi radimo i poslujemo u kasarni Vratnica, ali isto tako neće kasarna Vratnica biti dom za migrante.

Neka Vratničani odluče.

Nikad više Amra Babić!

Izvor FB Profil: Nermin Buco Kadrić