BiHNema kontinenta odakle nema turista u Mostaru

Nema kontinenta odakle nema turista u Mostaru

Turistička sezona u Mostaru već je uveliko počela i gosti pristižu iz svih krajeva svijeta. Očekivanja su da bi ova sezona mogla nadmašiti sve prethodne, čemu svjedoče već rekordne brojke posjeta u našoj zemlji.

Od grupnih do pojedinačnih posjeta, Mostar je već sada preplavljen brojnim turistima. U Turističkoj zajednici HNK-a teku pripreme za predstojeću sezonu, koja kažu, već od prvog maja cvjeta velikom brzinom.

„Mislim da nema nijednog kontinenta odakle nema turista. Iz čitavog svijeta turisti dolaze ovdje“, kaže Semir Temim, zamjenik direktora Turističke zajednice Mostar.

A da zaista ovih dana u gradu na Neretvi bilježimo turiste iz svih krajeva svijeta, uvjerili smo se i sami. Svi su oduševljeni turističkom ponudom i kažu da će se sigurno vratiti.

Osim starog dijela grada, koji je glavna atrakcija za turiste u Mostaru, Hercegovina, uz već tradicionalna hodočašća Međugorju, ima još mnogo sadržaja koje nudi turistima.

Ronilački turizam, Via Ferate u Blagaju, adrenalinski park u Mostaru, brdsko-biciklističke staze, sve veći broj kuća za odmor – navodi Temim.

Ovu turističku sezonu Mostar je obogatio i uspostavljenjem redovnih aviolinija. Ovim grad i putem zračnog saobraćaja ostvaruje konekciju sa svijetom.

„21. redovna linija nakon skoro tri godine u Zračnoj luci Mostar. Mi cijenimo charter letove. Međutim, ovo je prozor koji otvara nama izlazak u Evropu i svijet“, kazao je Marko Đuzel, direktor mostarskog aerodroma.

Direktor Croatia Airlinesa Jasmin Bajić je poručio kako ne misle biti jedini: „Čim dođu i drugi prevoznici, povećat će se i ukupna masa broja putnika i potražnja“.

Osim letova iz Hrvatske, Mostar uvodi linije za Italiju, također je i potpisan ugovor sa još jednom kompanijom koja ima bazu na Malti, a uvode se i charter letovi iz Irske.

Visoko.ba/federalna.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE