Mariniranje mesa za pečenje u pećnici ili na roštilju nije baš jednostavan posao. Mnogi rade pogreške kod pripreme marinade, pa uzaludno potroše vrijeme i veliku količinu dobrog mesa.
U nastavku vam donosimo pet najčešćih pogrešaka koje se događaju i sjetite ih se sljedeći put prije nego začinite meso.
Previše ili premalo okusa
Treba dobro kombinirati začine, samo sol i biber nisu dovoljni. Dodajte limun, ružmarin, češnjak, naranču, kivi. Izbora je stvarno puno. Ipak, budite oprezni da ne pomiješate sve navedeno zajedno jer će okus biti sve samo ne dobar. Dakle, treba imati mjeru sa začinima i napraviti kombinaciju okusa koji si pristaju.
Prekratko mariniranje mesa
Nije dovoljno ostaviti meso u marinadi sat, dva prije pečenja. Najbolje bi bilo to napraviti večer prije i pustiti da stoji barem 12, ako ne i 24 sata u posudi s uljem i začinima.
Previše soli, premalo ulja
Sol u marinadi je važna, ali previše soli moglo bi dovesti do suhog i tvrdog mesa jer će ona izvući svu vlagu. Također, osigurajte da je svaki komad mesa prekriven marinadom, odnosno uljem i sokovima kako bi svi imali jednak okus.
Visoko.co.ba/klix.ba
Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti i postaviti link našeg portala kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.
Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.