Neka nama našeg Afana, Faruka i Setup-a: Pozitivne priče iz srca naše države

U posljednje vrijeme šaljemo samo lijepe slike i poruke iz našeg Visokog. Dokaz da volja i želja pojedinaca i male grupe ljudi može preokrenuti i podignuti svijest većine.

 

Malo nam treba da nas neko inspiriše svojim primjerom istrajnosti i borbe…, da nam vrati empatiju prema gradu, te ljubav i suosjećanje prema djeci koja biju svoju najtežu i najznačajniju bitku – bitku za život.

Afan, naš prepoznatljivi borac, naš heroj, o kojem su ispričane najljepše priče, koje su obišle cijelu Bosnu i Hercegovinu, postao je primjer i inspiracija mnogima. Njegova želja za životom je iznad svega, svoju humanost je pokazao i danas, kao i mnogo puta do sada. A naše Visoko pokazalo je da njegova borba, borba za oboljele drugove, našu djecu nije uzaludna.

 

Visoko je poslalo veliko srce i to iz srca Bosne i Hercegovine. A Faruk i Udruženje “ Setup “ vode malo drugačiju bitku, bitku za naše uređenije i bolje Visoko, i u tome uspijevaju i nastavit će, bez obzira na opstrukcije pojedinaca. Svojim angažmanom ukrasili su Varoški most, obogaćen cvjetnim aranžmanom, s porukama ljubavi i harmonije.

Lagano podižu ekološku svijest građana, a našoj poznatoj Siciliji vratili su život. Obojena najljepšim bojama, gdje možete prepoznati motive bosanskog ćilima ili motive radosti i života, nevažno kako posmatrate, ali morate priznati da je ona zablistala punim sjajem.

Budimo svi jedan Afan, jedan Faruk, budimo dio tima “ Setup “ za naše bolje i atraktivnije Visoko. Nastavimo pisati novu i pozitivniju historiju, koja će nama omogućiti ugodniji život, a istovremeno biti inspiracija i putokaz za buduće generacije.
Amela Jusufović / Visoko.co.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.