Nek nam vrate Muniba …

Iduće godine su Lokalni izbori. Septembar će biti vrijeme zvanične izborne kampanje, a početak ovog septembra je pravo vrijeme za sumiranje (ne)urađenog za ove tri godine. Bit će prilike da ozbiljnije pišemo i o tome u danima koji su pred nama. U međuvremenu na društvenim mrežama pojavila se jedna interesantna incijativa rukovođena pjesmom Ede Maajke “Jesmol’ sami” i refrenom … “Nek nam vrate Elvisa, Haseta, Brus Lija, a evo im silikoni, atomska i CIA …”. Inicijativa se odnosi na bivšeg načelnika općine Visoko Muniba Alibegovića i naslovljena je sa “Nek nam vrate Muniba…”

Uistinu bi bilo interesantno kada bi se Munib Alibegović koji je suvereno vladao Općinom u dva mandata, dakle punih osam godina, na neki način vratio u politički život i to kao pobjednik na izborima za mjesto načelnika. Bilo bi interesantno posmatrati to pospremanje Općine, izraze lica i dvoličnost onih koje je “pripazio” u svojim mandatima, a koji nisu bili spremni dati po 5KM da mu se kupi zajednički poklon kad je odlazio. Bilo bi još interesantnije upratiti sve te revizije, Odluke i regularnosti trezorskog poslovanja. Transparentnost javnih nabavki, zapošljavanje u Javnom sektoru. Svakako da bi i regulacioni plan došao pod lupu i sva ta bespravna gradnja. Podsjećamo Munib Alibegović je rušio urbanističke planove i urbicide lokalnih feudalaca zbog jedne stepenice, nasuprot današnjoj “divlji zapad” metodi.

Munib Alibegović je danas uposlenik Centrotransa, nakon dvogodišnjeg mandata načelnika i rekorda u dobijenim glasovima na jednim izborima sa preko 9.000 dobijenih glasova, isključen je iz OO SDA. Kao nezavisni kandidat 2012.godine nije uspio doći do trećeg uzastopnog mandata, nakon čega je uživao u privilegiji koju daje država zvanoj “bijeli hljeb” koju su koristili i prije njega kao što će i ovi poslije njega. Danas je “Munja Soprano”, kako ga nazva jedan naš kolumnista, politički neaktivan i čeka poštenije ljude u OO SDA da isprave učinjenu mu nepravdu isključenjem iz stranke.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.